Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 2600 τα νέα κρούσματα – Αυξάνονται οι διασωληνώσεις

Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 2600 τα νέα κρούσματα – Αυξάνονται οι διασωληνώσεις
Ασθενής σε κλίνη ΜΕΘ covid-19 AP

Μόνο καθησυχαστικά δεν είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού, καθώς 4 στις 10 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 100 ημερών έφτασε χθες ο ημερήσιος μέσος όρος εβδομάδας νέων κρουσμάτων κορονοϊού, δείχνοντας ότι η επιδημία κινείται σε σταθερά υψηλά επίπεδα στις 2634 νέες διαγνώσεις. Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν αύξηση νοσηλειών και δη πιο σοβαρών περιστατικών που θα χρειαστούν διασωλήνωση. Ήδη από τις διαθέσιμες κλίνες covid, το 29% έχουν καλυφθεί ενώ στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένες το 41%.

Ανέκαθεν, όπως και στα 3 προηγούμενα κύματα της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η ανταπόκριση του ΕΣΥ. Το ίδιο ισχύει και τώρα και η σταθερή άνοδος των νέων νοσηλειών αλλά και των διασωληνώσεων προβληματίζει, αν και διαπιστώνεται ισχυρή ανθεκτικότητα. Όμως αν έχουμε σήμερα στην καρδιά του καλοκαιριού 176 διασωληνώσεις, οι οποίες μάλιστα δείχνουν να αυξάνοντα καθημερινά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε δυο μήνες.

Χθες ανακοινώθηκαν μόνο 1605 νέα κρούσματα, όμως ως αριθμός Κυριακής είναι υψηλός. Ο υψηλός αυτός αριθμός αποδίδεται σε αυξημένο αριθμό τεστ, αλλά και πάλι η θετικότητα στο 2,35% προβληματίζει. Η διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα είναι πλέον επιβεβαιωμένη καθώς λιγότερό από το 1/3 των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Αττική.

Η εικόνα της επιδημίας χθες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής (1/7) τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού ήταν 1.605 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907 , ενώ με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.806 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στην Αττική χθες 1/08/2021 εντοπίστηκαν μόνο 453 νέα κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 161.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν το Σάββατο 31/7, 163 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 172 ασθενείς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version