Κορονοϊός: Στους 98 οι νεκροί στην Ελλάδα - 33 νέα κρούσματα

Νοσοκομείο αναφοράς
Νοσοκομείο αναφοράς EUROKINISSI

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατά 33 ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 98 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα 2114 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 33 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δισωληνωμένοι νοσηλεύονται 76 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί 42.261 κλινικά δείγματα.

Και αυτή την Κυριακή δεν είχαμε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και η ενημέρωση έγινε μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των τεστ που ανακοινώθηκαν και τα οποία προσεγγίζουν τις 5.000. Το γεγονός ότι προκύπτουν 33 μόνο κρούσματα δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό της διασποράς.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν παρουσιάζεται αύξηση στις διασωληνωσεις. Σε απόλυτο αριθμό σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο αύξηση κατά ένα άτομο, αν και βέβαια δε σημαίνει ότι μόνο ένας διασωληνώθηκε καθώς είχαμε και απώλειες σε ζωές από άτομα που ήταν διασωληνωμένα.

Πάντως συνολικά η εξέλιξη της επιδημίας δείχνει να κινείται ήπια.

Η εξέλιξη αυτή βοηθά το ΕΣΥ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις οι οποίες βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα πιεστικές το διάστημα αυτό. Όπως ανέφερε και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Είναι αλήθεια ότι με την έγκαιρη λήψη των μέτρων καταφέραμε να περιορίσουμε τη μετάδοση της νόσου, αλλά και να προετοιμάσουμε καλύτερα το σύστημα υγείας. Είναι ένα παράδειγμα τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων και ταχύτατης ανταπόκρισης της Κυβέρνησης. Στοχεύσαμε στην προστασία των πολιτών, στην προστασία των επαγγελματιών υγείας και στην ενδυνάμωση του συστήματος υγείας. Δεν χάσαμε την ευκαιρία. Θέσαμε ως προτεραιότητα την αύξηση των κλινών εντατικής θεραπείας. Και το καταφέραμε".


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας
SHARE: