Κοτανίδου για την “κουρασμένη” επιτροπή: Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν

Κοτανίδου για την “κουρασμένη” επιτροπή: Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν
Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, πρόεδρος της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Διευθύντρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου. Eurokinissi

Συνεδριάζει σε καλό κλίμα αυτή την ώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, παρά τις χθεσινές αναφορές της κ. Κοτανίδου. Αναμένονται εισηγήσεις για παράταση lockdown και ένταξη στο βαθύ κόκκινο της Χαλκιδικής και του Δήμου Ιωαννιτών.

«Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν» δήλωσε σύμφωνα με πληροφορείς η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας και κ. Κοτανίδου, με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία χθες προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση αναφερόμενη σε λανθασμένες αποφάσεις της επιτροπής. Η καθηγήτρια πήρε το λόγο, μόλις ξεκίνησε η σημερινή τηλεδιάσκεψη και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Η Επιτροπή σήμερα καλείται να εισηγηθεί την “αυτονόητη” παράταση του lockdown καθώς και την ένταξη στην κατηγορία των περιοχών πολύ υψηλού κινδύνου (βαθύ κόκκινο) της Χαλκιδικής και του Δήμου Ιωαννιτών (πόλη Ιωαννίνων). Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια κατηγορία αναμένεται να μπουν και άλλες Περιφέρειες, όπως η Λέσβος, η Ευρυτανία και το Κιλκίς αλλά και οι Δήμοι Κατερίνης, Σκιάθου, Χανίων κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χθεσινές αναφορές δεν σχολιάστηκαν αρνητικά από τα άλλα μέλη και οι παρεμβάσεις συνάδελφων της κ. Κοτανίδου ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την δική της. Η Επιτροπή στη συνέχεια ξεκίνησε τη συζήτηση με την επιδημιολογική παρουσίαση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την παρουσίαση πανελλαδικής έρευνας με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», η επικεφαλής της ιατρικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, αποκάλυψε πως είχε ζητηθεί η έκδοση δελτίου τύπου μετά τις συνεδριάσεις της επιτροπής, και ανέφερε πως συχνά η Επιτροπή έχει οδηγηθεί σε λανθασμένες αποφάσεις, λόγω της κόπωσης. Ωστόσο, εκτίμησε πως μέσα στο 2021 θα καταφέρουμε να βγούμε από τη στενωπό της πανδημίας. «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό», τόνισε.

Ανέφερε ότι στην Επιτροπή «στην αρχή είχαμε πάρει το σωστό δρόμο. Κάπου στη μέση το χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε το βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες, αλλά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι», ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κα Κοτανίδου.

«Όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι πολύωρες», εξήγησε προσθέτοντας πως οι συζητήσεις και τα θέματα που έρχονται είναι πολλά. «Αυτό μας οδηγεί τις περισσότερες φορές σε κάποιες λάθος αποφάσεις και σε λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της επιτροπής είχαν ζητήσει βγαίνει δελτίο τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης, με τα σημεία (bullets) όσων συστήνονται και εισηγούνται.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα