Λινού: Αφού δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, η διπλή μάσκα είναι χρήσιμη

Λινού: Αφού δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, η διπλή μάσκα είναι χρήσιμη

H Αθηνά Λινού, υπογράμμισε ότι η διπλή μάσκα είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Τι είπε για τα σχολεία.

Ως εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτήρισε το μέτρο της διπλής μάσκας η Αθηνά Λινού σε τηλεοπτική της εμφάνιση την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Open, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε χαρακτηριστικά ότι “από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειώσουμε το συνωστισμό σ’ αυτό, η διπλή μάσκα είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα αν μιλάμε για το Μετρό και το τρένο, οι χώροι δεν αερίζονται επαρκώς και σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση του ιού. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσει κανείς. Η διπλή μάσκα προστατεύει περισσότερο”.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να τη χρησιμοποιούν και τα παιδιά όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία, η κα Λινού υπογράμμισε: “Για τα παιδιά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αν αποφάσιζε το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει περισσότερο κονδύλια θα μπορούσαν να μοιραστούν στα παιδιά μάσκες υψηλής προστασίας, έτσι και αλλιώς υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία”.

Τέλος, για το ρυθμό του εμβολιασμού στη χώρα η κα Λινού τόνισε ότι “δεν είναι καθόλου ικανοποιητικός, είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος κάποια να χαθούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα