Με ένα κλικ, δες που μπορείς να κάνεις εξετάσεις δωρεάν

Με ένα κλικ, δες που μπορείς να κάνεις  εξετάσεις δωρεάν

Νέα υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, λύνει τα χέρια των ασφαλισμένων

Με ένα κλικ οι πολίτες θα  έχουν τη δυνατότητα βάζοντας τον κωδικό της εξέτασης τους, να γνωρίζουν  πότε και σε ποιο κοντινό δημόσιο σημείο φροντίδας μπορεί να αποταθεί για να εκτελέσει δωρεάν τις εξετάσεις του.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή -όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος- μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Άτλαντα Υγείας ( www.healthaltas.gov.gr) ενός πληροφοριακό συστήματος καταγραφής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων, που παρέχει χωροταξικά κατανεμημένη  πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα Υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Υγείας και όλων των εποπτευόμενων Φορέων (Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου, Νοσοκομεία Εθνικού Συστήματος Υγείας, Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – ΠΕΔΥ και υπόλοιποι εποπτευόμενοι φορείς) ανέρχεται σε 96.629 εργαζόμενους.

Η συντριπτική πλειονότητα βρίσκεται στο Αττική με 31.209 άτομα. Αντίστοιχα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το προσωπικό ανέρχεται σε 4.103 άτομα, στην Δυτική Ελλάδα σε 5.823, στη Δυτική Μακεδονία σε 1.582, στα νησιά του Ιουνίου σε 1.492, στην Ήπειρο σε 4.289, στην Κεντρική Μακεδονία σε 11.778, στην Κρήτη σε 5.678, στο Νότιο Αιγαίο σε 1.984, στην Πελοπόννησος σε 3.517, στην Στερεά Ελλάδα σε 1.980, στη Θεσσαλία σε 5.000 και στο Βόρειο Αιγαίο σε 1.763.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Νέα κάρτα Υγείας για διαγνωστικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις από την Πανελλήνια Ένωση Κλινικών
Η πίεση της γυναίκας κατά τη σύλληψη επηρεάζει το φύλο του παιδιού
SHARE:

24Media Network