Μετάλλαξη Όμικρον: Φυσική ανοσία ή εμβολιασμός; Τι μας προστατεύει περισσότερο

Κόσμος στο Σύνταγμα σε καιρό κορονοϊού eurokinissi

Απάντηση στις θεωρίες που έχουν ξεπηδήσει το τελευταίο διάστημα λόγω της "ηπιότητας" της μετάλλαξης Όμικρον, σχετικά με το τι μας προστατεύει περισσότερο, η φυσική ανοσία ή ο εμβολιασμός.

Με την μετάλλαξη Όμικρον, που θεωρείται "ήπια" να επελαύνει στην χώρα, επικίνδυνες θεωρίες σχετικά με την φυσική ανοσία και τον εμβολιασμό έχουν ξεπηδήσει. Σύμφωνα με αυτές, πολλοί αναρωτιούνται μήπως είναι προτιμότερο να νοσήσουν προκειμένου να αποκτήσουν αντισώματα με φυσικό τρόπο αντί να κάνουν το εμβόλιο.

Για τους επιστήμονες, το θέμα είναι ξεκάθαρο. "Τα αντισώματα μετά από νόσηση με την Όμικρον μένουν για εβδομάδες. Τα αντισώματα μετά από εμβολιασμό μένουν για μήνες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ στην ΕΡΤ.

"Το στέλεχος Όμικρον έχει μεγάλη διασπορά στη Βαλτιμόρη και πολλοί νοσούν στην κοινότητα, αλλά κυρίως όσοι είναι ανεμβολίαστοι” τόνισε. “Στις μονάδες εντατικής θεραπείας το 90% των ασθενών με Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι” ανέφερε και είπε χαρακτηριστικά: “Στο σπίτι του καθενός τελειώνει η πανδημία. Στο νοσοκομείο παλεύουμε να σώσουμε ζωές”.

“Οι επιλογές και η υπευθυνότητα που θα δείξουμε τώρα θα καθορίσουν την αποκλιμάκωση της πανδημίας και το κατά πόσο θα υπάρξουν άλλες μεταλλάξεις του ιού. Για να τελειώσει η πανδημία πρέπει να υπάρξει παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη σε υψηλό ποσοστό” ανέφερε ο καθηγητής.

“Πρέπει να κάνουμε αρκετές δόσεις εμβολίων για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Covid-19 σαν ένα κρύωμα” είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK