Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια για την πιο πολυσυζητημένη αισθητική επέμβαση

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια για την πιο πολυσυζητημένη αισθητική επέμβαση

Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού, Δρ. Αναστάσιου Βεκρή, απαντάμε στα βασικά ερωτήματα σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, Μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) & Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Advanced Hair Clinics, η οποία βραβεύτηκε το 2016 & το 2017 ως Best International Hair Clinic από τον έγκριτο, διεθνή οργανισμό International Medical Travel Journal (IMTJ), εξηγεί τι πραγματικά ισχύει.

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια για την πιο πολυσυζητημένη αισθητική επέμβαση
Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, Μέλος της ISHRS. Επιστημονικός Διευθυντής Advanced Hair Clinics

Ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές που έχει ένας ασθενής που πάσχει από τριχόπτωση;

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την τριχόπτωση. Υπάρχει συντηρητική αγωγή για την διατήρηση των υπαρχόντων μαλλιών, δηλαδή τοπικές θεραπείες με εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες όπως είναι η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη. Εξαιρετικά αποτελέσματα δίνει και η μη επεμβατική θεραπεία PRP, η οποία είναι αυτόλογη θεραπεία βασισμένη στο πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες προκαλούν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αναστέλλουν την διαδικασία της τριχόπτωσης.

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες δικές μου και της κλινικής Advanced Hair Clinics στον διεθνή ιατρικό τύπο έχει αποδεδειγμένα εξαιρετικά αποτελέσματα και σε δύσκολες περιπτώσεις αλωπεκίας (π.χ. γυροειδή αλωπεκία) εκεί που οι υπόλοιπες μορφές συντηρητικής θεραπείας είτε δεν έχουν εφαρμογή είτε έχουν φτωχά αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό εφιστούμε την προσοχή του κοινού γιατί υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση από δήθεν “ειδικούς” στην τριχόπτωση και στην μεταμόσχευση μαλλιών οι οποίοι είτε αρνούνται την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP είτε μιλούν για “θεραπείες” οι οποίες δεν υφίστανται ή βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Τι θα συμβουλεύατε να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι πριν προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Δυστυχώς, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διαφημίσεις που υπόσχονται “μαγικές” λύσεις με θεραπείες “βλαστοκυττάρων” οι οποίες αναπτύσσουν “νέους τριχοθύλακες” [sic] και υπόσχονται ψευδώς όχι απλά το σταμάτημα ή την επιβράδυνση της τριχόπτωσης αλλά την φύτρωση νέων μαλλιών, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό και αποτελεί παραπλάνηση του κοινού.

Υπάρχει εκτεταμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των ανθρώπων που πάσχουν από τριχόπτωση και αναζητούν λύση μέσω την Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Ποικιλώνυμες “κλινικές” ή “κέντρα” με Γιατρούς ασχέτων ειδικοτήτων ή ακόμη και χωρίς Ιατρική παρουσία και επίβλεψη διαφημίζουν “φθηνές” λύσεις με χρεώσεις ποσών για μικρό αριθμό τριχών ή χρεώνοντας με την ώρα, χωρίς να έχει προηγηθεί ιατρική διάγνωση και αξιολόγηση των ασθενών. Το κοινό επίσης βομβαρδίζεται με διαφημίσεις “φθηνής μεταμόσχευσης μαλλιών” στην Τουρκία και άλλους προορισμούς με χαμηλό επίπεδο υγιεινής, χωρίς καμία ιατρική κάλυψη και στις περισσότερες περιπτώσεις με φτωχά, αφύσικα αποτελέσματα και σε κάποιες περιπτώσεις με καταστροφή της δότριας περιοχής.

Είναι δε συνήθης πρακτική εξαπάτησης των ασθενών με δήθεν γραπτές “εγγυήσεις” για το αποτέλεσμα ή την φύτρωση των μαλλιών ενώ όλοι γνωρίζουν πως η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια καθαρά ιατρική χειρουργική πράξη αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Ποια είναι επομένως η λύση στην αραίωση μαλλιών;

Η μόνη πραγματική λύση στην εμφανή πλέον αραίωση των μαλλιών για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής είναι η μεταμόσχευση μαλλιών η οποία πραγματοποιείται με 2 βασικές τεχνικές: την τεχνική FUT (γνωστή και ως τεχνική Strip) και την τεχνική FUE.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεθόδου FUT και FUE;

Κατά την τεχνική FUT αφαιρείται από τη δότρια περιοχή, με τη χρήση νυστεριού, μια λωρίδα δέρματος μήκους 20 περίπου εκατοστών και πλάτους 1-2 εκατοστών. Στη συνέχεια το τραύμα συρράπτεται με ράμματα ενώ η λωρίδα του δέρματος επεξεργάζεται από τους βοηθούς του χειρουργού και τεμαχίζεται σε μοσχεύματα τα οποία τοποθετούνται στην αραιή περιοχή. Η τεχνική αυτή αρκετά συχνά αφήνει μια πλατιά και δύσμορφη ουλή στη δότρια περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος η μεταμόσχευση μαλλιών FUE στην οποία η κλινική Advanced Hair Clinics είναι από τους πρωτοπόρους που την εφάρμοσαν παγκοσμίως και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να εκπαιδεύει Γιατρούς από διάφορες χώρες στη τεχνική αυτή σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχω δημιουργήσει εγώ ο ίδιος ασχολούμενος με την τεχνική αυτή τα τελευταία 15 χρόνια και έχοντας στο ενεργητικό μου πολλές χιλιάδες επεμβάσεων.

Στην τεχνική FUE εξάγονται τριχοθυλάκια μεμονωμένα από τη δότρια περιοχή που μπορεί να είναι το τριχωτό του κεφαλιού, το πρόσωπο ή το σώμα με τη χρήση μικροσκοπικών εργαλείων με διάμετρο μικρότερη του 1 χιλιοστού. Κατ’αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δημιουργία γραμμικών ουλών στη δότρια περιοχή ενώ η επούλωση των τραυμάτων και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σημαντικά λιγότερος σε σχέση με την τεχνική FUT.

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια για την πιο πολυσυζητημένη αισθητική επέμβαση
Εν ώρα μεταμόσχευσης μαλλιών FUE από τον Δρ. Βεκρή & την επιστημονική ομάδα της κλινικής Advanced Hair Clinics.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που μπορεί να περιμένει ο ασθενής με την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Στα χέρια ειδικού Γιατρού, Πλαστικού Χειρουργού ή Δερματολόγου, κατάλληλα εκπαιδευμένου στην τεχνική FUE και με τη βοήθεια έμπειρης ομάδας τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε φυσικότητα και σε πυκνότητα ενώ το ποσοστό φύτρωσης ξεπερνά το 95%.

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση στην κλινική Advanced Hair Clinics;

Στην Advanced Hair Clinics εφαρμόζουμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα διάγνωσης της τριχόπτωσης ακόμα και με γονιδιακό έλεγχο DNA εφόσον απαιτηθεί, πρωτόκολλα συντηρητικής αγωγής για την πρόληψη και την επιβράδυνση της τριχόπτωσης και θεραπευτικά προγράμματα με συνδυασμό μεταμόσχευσης μαλλιών από έμπειρες ιατρικές ομάδες και συντηρητικών θεραπειών πρόληψης για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων από πλευράς φυσικότητας και φύτρωσης.

Για τον λόγο αυτό πληθώρα ασθενών από την Ελλάδα, την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού απευθύνονται στις κλινικές της Advanced Hair Clinics σε Ελλάδα και Κύπρο για να επιλύσουν με ιατρικό και αξιόπιστο τρόπο το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών.

Στην Advanced Hair Clinics είμαστε περήφανοι για τα εξαιρετικά πραγματικά αποτελέσματα σε χιλιάδες πραγματικούς ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν, χωρίς “μαγικές σκόνες”, χωρίς ψηφιακά “εφέ”, αποκτώντας ξανά όχι μόνο τα μαλλιά που χάσανε αλλά και την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, πότε μπορεί ένας ασθενής να επιστρέψει στην εργασία και στις δραστηριότητές του;

Αν μιλάμε για πνευματική εργασία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του την επόμενη κιόλας ημέρα. Χειρωνακτικές εργασίες, δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο και άθληση μπορούν να επαναληφθούν, χωρίς κανένα πρόβλημα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

Πώς πραγματικά διαμορφώνεται το κόστος μιας συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών;

Θα πρέπει πρωτίστως να λάβουμε υπόψιν τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ποιες είναι οι προσδοκίες του ασθενούς και ποιες είναι και οι δυνατότητες της ιατρικής ομάδας. Όταν βάλουμε όλα αυτά μαζί και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής δότρια περιοχή για να κάνουμε την μεταμόσχευση μαλλιών, αναλόγως με το πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την κάλυψη της αραίωσης μαλλιών, διαφοροποιείται και το κόστος.

Συνεπώς, όπως η θεραπευτική προσέγγιση είναι εξατομικευμένη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κάθε ασθενούς, έτσι και το κόστος είναι εξατομικευμένο και προσδιορίζεται από τα προαναφερθέντα δεδομένα.

Μάθετε περισσότερα για την μεταμόσχευση μαλλιών από την επιστημονική ομάδα της εξειδικευμένης κλινικής Advanced Hair Clinics, σε μια από τις 10 κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο.

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Γλυφάδα: 210 8980444

Περιστέρι: 210 5715501

Πειραιάς: 210 4100601

Πάτρα: 2610 226562

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Ρόδος: 22410 32700

Ηράκλειο Κρήτης: 2810 222303

Λεμεσός Κύπρου: +357 25251040

Ακολουθήστε την Advanced Hair Clinics στο Facebook, στο Instagram & στο YouTube και δείτε πραγματικά αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών.

SHARE: