Μπουρλά: “Την άνοιξη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”

Μπουρλά: “Την άνοιξη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά Giannis Papanikos, File/AP Photo

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Figaro, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε πως σύντομα θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως αυτό θα συμβεί την άνοιξη.

Για επιστροφή στην κανονικότητα και μάλιστα προς την άνοιξη έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της κορονοϊού , Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στη γαλλική Le Figaro για την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για τη συνεχιζόμενη επανάσταση στη φαρμακοβιομηχανία.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, η εταιρεία του οποίου, όπως αναφέρει η Le Figaro, έχει καθιερωθεί ως ο πιο προηγμένος φαρμακευτικός κολοσσός στον αγώνα κατά της πανδημίας, τόνισε στη συνέντευξή του πως η Pfizer πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους άνω των 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία μέσα στην επόμενη 5ετία για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αφενός, ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παράγει το δραστικό συστατικό Paxlovid, το φάρμακο κατά του κορονοϊούστο εργοστάσιό της στο Mourenx (Pyrénées-Atlantiques). Από την άλλη, η Pfizer θα επενδύσει σε γαλλικές βιοτεχνολογίες και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς.

Σε ερώτηση για το αν η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει και στο τέλος της πανδημίας, ο CEO της Pfizer εξήγησε πως αυτό είναι κάτι αδύνατο να το γνωρίζει κανείς, καθώς ο κορονοϊός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας, τόνισε ωστόσο πως “σύντομα θα επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή”, έχοντας ως “όπλα” μας τα τεστ, τα εμβόλια και τις νέες θεραπείες, όπως το χάπι Paxlovid, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά τη μόλυνση μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή νόσηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Κρις Σιμπουτάνι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μια “πρόκληση”, καθώς όπως ισχυρίστηκε, εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης, πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό.

“Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία. Είναι ενδημικό παντού έχει την ικανότητα να δημιουργεί διακύμανση, έτσι θα ζούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για τα επόμενα χρόνια, νομίζω. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αλλά νομίζω αυτή την άποψη έχει η πλειοψηφία των επιστημόνων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμβόλια και φυσική ανοσία

Σε ό,τι αφορά το “όπλο” του εμβολιασμού, αλλά και τη φυσική ανοσία που προκαλεί η νόσηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε και για τα δύο ότι “δεν διαρκούν πολύ”.

“Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής, και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό”.

Μάλιστα, δήλωσε για τις εμφανίσεις νέων παραλλαγών του κορονοϊού, ότι μάς φέρνουν όλο και πιο κοντά στην τέταρτη δόση του εμβολίου.

“Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει αυτό. Και παρόλα αυτά, πιστεύω ότι το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν ο ετήσιος εμβολιασμός, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι για τα επόμενα χρόνια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα