Νέα σταθερή αίθουσα Αιμοληψιών στο Αιγάλεω

Νέα σταθερή αίθουσα Αιμοληψιών στο Αιγάλεω

Τα εγκαίνια της νέας Σταθερής Αίθουσας Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα στο Αιγάλεω σηματοδοτούν μία νέα εποχή στην προσέλκυση του εθελοντή αιμοδότη.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής αλλάζοντας όλα όσα ξέραμε για το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες αίματος και να εξασφαλίζεται η αυτάρκεια μονάδων αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στόχος του ΕΚΕΑ είναι η εθελοντική προσφορά αίματος να αποσυνδεθεί από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μία σταθερή δεξαμενή εθελοντών αιμοδοτών, που αιμοδοτεί συστηματικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην αποδέσμευση της προσφοράς αίματος από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού μπαίνουν σε λειτουργία οι σταθερές αίθουσες αιμοληψίας, γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην προσέλκυση του εθελοντή αιμοδότη. Πρόκειται για αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες και εύκολα προσβάσιμες, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Η πρώτη Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψίας στην Ελλάδα ξεκινά να λειτουργεί στο Αιγάλεω στο γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης στη Λ. Θηβών 268,, από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, δίνοντας σε νέους αλλά και παλιούς εθελοντές αιμοδότες τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα Χριστούγεννα, ένα διαφορετικό δώρο ζωής σε όποιον/α το έχει ανάγκη. Επίσης, από τη νέα χρονιά αναμένεται να μπει σε λειτουργία και δεύτερη αίθουσα στους Αμπελόκηπους.

Η πρώτη αίθουσα, παραχωρήθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και εξοπλίστηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Η Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψίας στο Αιγάλεω θα λειτουργεί καθημερινά από τις 3 μμ έως τις 8 μμ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τα επίσημα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 6 μμ.

 

SHARE: