Νοσοκομείο Ζακύνθου: Τουρίστρια άσκησε βία στο προσωπικό, αλλά η αστυνομία συνέλαβε υγειονομικούς

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα, που κάλεσαν την αστυνομία για επεισόδιο βίας που προκάλεσε τουρίστρια, συνέλαβε η αστυνομία στη Ζάκυνθο, αντί να συλλάβει την ίδια, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ένα τουλάχιστον ανεξήγητο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου το περασμένο Σαββατοκύριακο, με πρωταγωνιστές εργαζομένους του νοσοκομείου και μία τουρίστρια που προκαλούσε επεισόδια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει περιστατικό βίας κατά του προσωπικού από τουρίστρια, αλλά όταν η αστυνομία έφτασε, συνέλαβε τους εργαζομένους που έκαναν την καταγγελία.

«Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 6.30 π.μ. κλήθηκε η αστυνομία από τους συναδέλφους των επειγόντων του νοσοκομείου, επειδή μία ξένη τουρίστρια προκαλούσε επεισόδια και απειλούσε τους πάντες. Τι έπραξε η αστυνομία; Συνέλαβε δύο συναδέλφους, μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα, και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα τον τραυματιοφορέα τον πέταξαν κάτω για να του περάσουν χειροπέδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Η αστυνομία κατάφερε με αυτή την ακατανόητη και περίεργη πράξη να αφήσει τα επείγοντα του νοσοκομείου ακάλυπτα από προσωπικό. Τι να πεις; Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση υπηρεσιακών παραγόντων από το Νοσοκομείο Ζακύνθου οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι με την νέα διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα, γίνεται αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν βίαια επεισόδια σε βάρος του προσωπικού και ασθενών στα νοσοκομεία, ωστόσο όπως φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση δεν εφαρμόστηκε…

Συγκεκριμένα, στο νέο νόμο αναφέρεται ρητά ότι «όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, υβριστικές απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών και διαταράσσει την λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα