Ουρές για δωρεάν φάρμακα

Ουρές για δωρεάν φάρμακα

Διαβάστε για τη συνέχιση της ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (Vid)

Η ταλαιπωρία όπως φαίνεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ειδικά στην Αθήνα δεν έχει τέλος.

Περίπου στο τέλος του μήνα αναμένεται ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής να σφυρίξει τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Μέχρι τότε όμως οι ασφαλισμένοι της Αθήνας σπεύδουν στον Πειραιά για δωρεάν φάρμακα όπου ο Σύλλογος έχει διακόψει τις κινητοποιήσεις. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ατελείωτες ουρές.

Συνωστισμός όμως επικρατεί και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όπου οι ασθενείς προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα. Διχασμένος είναι ο κλάδος των φαρμακοποιών καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας που οι περισσότεροι έχουν διακόψει. 

Συνέπεια είναι να ταλαιπωρούνται ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα με πίστωση. Έτσι καταφεύγουν στα σχετικά κοντινά φαρμακεία του Πειραιά όπου τα φάρμακα δίνονται κανονικά με πίστωση. Οι ουρές είναι όμως το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όπου απαιτείται αναμονή ωρών για την προμήθεια μιας θεραπείας.

Πάντως οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να ξεκαθαρισθεί εάν η νέα κυβέρνηση θα ρυθμίσει τα θέματά τους και τις οφειλές του παρελθόντος.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα την Τετάρτη να συνεχίσουν τελικά τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30 Ιουνίου. Μετά το πέρας της μαραθώνιας συνέλευσης του κλάδου τους, που διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ξεκίνησε η ψηφοφορία που αποδείχτηκε θρίλερ καθώς 491 φαρμακοποιοί είπαν "ναι" στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ατελείωτες ουρές στο Ανδρέας Συγγρός

SHARE:

24Media Network