Παπαευαγγέλου: Κατειλημμένες πάνω από τις μισές κλίνες covid στην Αττική

Παπαευαγγέλου: Κατειλημμένες πάνω από τις μισές κλίνες covid στην Αττική
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Eurokinissi

Ζορίζεται έντονα το ΕΣΥ στην περιοχή της Αττικής. Αυξήθηκαν κατά 60% οι νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

“Είμαστε μπροστά και πάλι σε ένα σταυροδρόμι με 890 ενεργά κρούσματα ημερησίως σύμφωνα με τον κυλιόμενο 7ημερο μέσο όρο, ενώ η θετικότητα αυξήθηκε στο 2,3%. Στην Επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 8500 ενεργά κρούσματα”. Με τα λόγια αυτά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, σημείωσε τ πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στη χώρα. Επεσήμανε δε ότι ανησυχεί έντονα η Αττική όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν φτάσει σε 4400 ήτοι αύξηση 60%, ενώ πάνω από τα κρεβάτια

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 1600 άτομα νοσηλεύονται λόγω covid στα νοσοκομεία καθώς και ότι ο μέσος όρος νέων εισαγωγών έχει ανέλθει στις 150. Μάλιστα στην Αττική καθημερινά καταγράφονται 70-80 νέες εισαγωγές, με το 77% αυτών να αφορά σε άτομα πάνω από 55 ετών.

Σημειώνεται δε ότι στο 52% έχει φτάσει η πληρότητα σε απλές κλίνες covid στην Αττική και στο 62% σε ΜΕΘ.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια με μέτριους ρυθμούς ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας φαίνεται να περνάει σε μία φάση μικρής αύξησης. Ενδεικτικά, η αποσυμπίεση στις μονάδες ΜΕΘ επιβραδύνθηκε και σταθεροποιήθηκε εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με covid έχει σημειώσει σημαντική αύξηση που φτάνει έως και ποσοστό έως και 50%.

Η αύξηση των εισαγωγών αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση σε εισαγωγές σε ΜΕΘ αλλά και σε θανάτους μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής.

Στην Αττική ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα, εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής που έφτασε το 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ στη Θεσσαλονίκη η αύξηση ξεπέρασε το 20% με τάσεις περαιτέρω αύξησης.

Η ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων παραμένει βελτιωμένη και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τη σταθεροποίηση των νέων διαγνώσεων στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω σε επίπεδο σχετικά χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα