Πλεύρης για έλλειψη φαρμάκων: "Η ελληνική βιομηχανία μπορεί να την καλύψει με γενόσημα"

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ARIS OIKONOMOU / SOOC

Στις ελλείψεις φαρμάκων αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εξηγώντας τους λόγους του φαινομένου.

Οι ελλείψεις φαρμάκων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως λλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους. Λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και λόγω των παράλληλων εξαγωγών", για να προσθέσει πως "η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις".

ADVERTISING

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. Πρόβλημα όπως επισημαίνει υπάρχει όταν δεν υπάρχει γενόσημο σε κάποιο φάρμακο από τη χώρα μας".

Όσον αφορά στις παράλληλες εξαγωγές, ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως "θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι εταιρείες που πράττουν αντίθετα με τον νόμο θα κλείσουν όπως έγινε και σε δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο".

Εν συνεχεία, εξέφρασε την πεποίθηση πως "προς το τέλος Ιανουαρίου που θα έχουμε τη δική μας έξαρση, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση και από τα υπόλοιπα κράτη”.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε: “Γιατρούς δεν κατηγόρησα, αυτό που είπα είναι ότι πολλές φορές κάποιοι γονείς αγοράζουν περισσότερα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι γιατροί, κάποιες φορές μπορεί να συνταγογραφούν αντιβιώσεις παραπάνω με σκοπό να “στοκάρουν” οι γονείς λόγω φόβου έλλειψης, εντείνει το πρόβλημα”.

Αναφορικά, τέλος, με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που επέστρεψαν από 1/1/2023 στο δημόσιο, τόνισε πως“επειδή ακόμη οι μελέτες δείχνουν ότι έστω σε μικρότερο βαθμό οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό, δεν θα επιστρέψουν σε ΜΕΘ και σε δομές με ανοσοκατασταλμένους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θάνος Πλεύρης, Εμβόλιο κορονοϊού, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network