Πλεύρης: Κάτω από τις 10.000 οι αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Περίπου 6400 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και 500 στο ΕΚΑΒ έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή.

Επιτυχημένη φαίνεται η εφαρμογή του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ, καθώς οδήγησε πολλούς υγειονομικούς να το πράξουν, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο κατάθεσης τροπολογίας για την κάλυψης των θέσεων στα νοσοκομεία. Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «αναμέναμε πάνω από 10.000 (ανεμβολίαστους) αλλά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία 6.412 επαγγελματίες υγείας έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας».

Ειδικότερα, πριν ξεκινήσει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού το ποσοστό των ανεμβολίαστων ήταν διψήφιο είπε ο κ. Πλεύρης κατά τη σημερινή του ομιλία για την τροπολογία κάλυψης κενών θέσεων σε νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τωρα είναι 87% εμβολιασμένοι.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να ανέβει προς τα πάνω γιατί είναι υπό εξέταση αιτήματα ατόμων σε αναρρωτικές άδειες κλπ

Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ 500 εργαζομένοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας επειδή είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, οι 400 είναι εργαζόμενοι σε πλήρωμα ασθενοφόρου σε ένα σύνολο προσωπικού που φτάνει τους 4.800.

Ο Υπουργός Υγείας για μία ακόμη φορά στάθηκε στην αξία των εμβολιασμών τονίζοντας ότι το 90% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος να νοσήσεις και να βρεθείς στις ΜΕΘ», επανέλαβε.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι την άλλη εβδομάδα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού από εδώ και στο εξής να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, αμέσως μόλις κάνουν την πρώτη δόση, δηλαδή να αρθεί το καθεστώς της αναστολής.

«Προϋπόθεση αποτελεί η ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network