ΠΟΕΔΗΝ: Κυβερνητική κοροϊδία για μονιμοποίηση συμβασιούχων – Προβάδισμα όσων εργάζονται στον Ιδιωτικό

ΠΟΕΔΗΝ: Κυβερνητική κοροϊδία για μονιμοποίηση συμβασιούχων – Προβάδισμα όσων εργάζονται στον Ιδιωτικό
Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανοίγει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 4000 μόνιμες θέσεις ωστόσο η τροπολογία Πλεύρη κρύβει "δωράκια". "Ξεκάθαρα δίδεται προβάδισμα στους υποψηφίους που εργάζονται επί χρόνια σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας" αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τη μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας προβάδισμα στους υποψηφίους που εργάζονται επί χρόνια σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ, υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας θα λάβουν 480 μόρια από την προϋπηρεσία την ώρα που υγειονομικοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν συμμετείχαν καθόλου στην πανδημία, λαμβάνουν 588 μόρια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση συμβασιούχοι του Ιδιωτικού Τομέα, ενώ δεν προβλέπεται καμία θέση ΥΕ αν και υπηρετούν πάνω από 5.000 (τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς κλπ).

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μη γίνει ούτε μια απόλυση, με παράλληλ τροποποίηση της επίμαχης διάταξης. Σχετική καταγγελία είχε προηγηθεί και από το ΑΡΜΑ υγειονομικών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναλυτικά:

“Κατατέθηκε στη Βουλή Νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνονται οι συμβάσεις των Επικουρικών Υγειονομικών έως τέλος του έτους και ταυτόχρονα μοριοδοτούνται στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των 4.000 μονίμων θέσεων με 20 μόρια για το χρονικό διάστημα της πανδημίας (για δύο χρόνια).

Για τους συμβασιούχους επικουρικούς που εργάζονται στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες το νομοσχέδιο, προβλέπει ότι η μοριοδότηση είναι 10 μόρια για δύο χρόνια. Μεγαλύτερη κοροϊδία και ομηρία δεν μπορούσε να υπάρξει για τους συμβασιούχους των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ που έχουν ριχθεί στη μάχη του Υγειονομικού πολέμου και για δύο χρόνια όλοι μαζί μόνιμοι και συμβασιούχοι δεν έχουμε «σηκώσει κεφάλι».

16.000 είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και θα λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό που προβλέπει 4.000 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Μάλιστα δεν προβλέπεται καμία θέση ΥΕ αν και υπηρετούν πάνω από 5.000 (τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς κλπ). Η μοριοδότηση όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την εργασία στους συμβασιούχους, την επιτυχία στο διαγωνισμό, αλλά τους οδηγεί με βεβαιότητα στην απόλυσή τους.

Ξεκάθαρα δίδεται προβάδισμα στους υποψηφίους που εργάζονται επί χρόνια σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας.

Υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας θα λάβουν 480 μόρια από την προϋπηρεσία.

Υγειονομικοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν συμμετείχαν καθόλου στην πανδημία λαμβάνουν 588 μόρια. Υγειονομικοί που εργάζονται στον Ιδιωτικό τομέα και «υποτίθεται» συνέβαλαν στην πανδημία (στην πραγματικότητα καθόλου) λαμβάνουν 910 μόρια!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη φορά λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση συμβασιούχοι του Ιδιωτικού Τομέα που στην πανδημία ήταν θεατές.

Τη μοριοδότηση δικαιούνται ακόμη και οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα που υποτίθεται ότι επιτάχθηκαν χωρίς να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού. Η Νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης ουσιαστικά οδηγεί σε απόλυση τους συμβασιούχους μετά το τέλος των όποιων παρατάσεων συμβάσεων.

Για τους συμβασιούχους των Κέντρων Υγείας τα 72 μόρια (24χ3) επιπλέον που χορηγούνται για την πληθώρα περιστατικών κορωνοϊού που αντιμετώπιζαν είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία.

Επικαλούνται την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θέτει φραγμούς στην αυξημένη μοριοδότηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει την διάταξη.

• Να χορηγήσει τουλάχιστον 20 μόρια για 48 μήνες σε όλους τους συμβασιούχους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΕΚΑΒ όπως στις προηγούμενες προκηρύξεις.

• Να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από την αυξημένη μοριοδότηση και να περιοριστεί στα 7 μόρια κατά μήνα.

• Να υπάρξει προκήρυξη όλων των θέσεων των επικουρικών με σύσταση νέων θέσεων όπου χρειάζεται και όχι με κατάργηση οργανικών θέσεων άλλων ειδικοτήτων.

• Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων (ΣΟΧ)και να μην επιστρέψει ο εργασιακός μεσαίωνας.

• Να μην απολυθεί ούτε ένας Συμβασιούχος.

ΟΧΙ στη συνέχιση της κοροϊδίας και της ΟΜΗΡΙΑΣ.

Η λύση είναι μία.

Έχουμε Υγειονομικό πόλεμο. Οι συνάδελφοι παλεύουν στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δικαιούνται την μονιμοποίησή τους με νομοθετική ρύθμιση”.

Μονιμοποιήστε όλους τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ.

Τη μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ζήτησε άλλωστε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τοποθετούμενος για την τροπολογία που αφορούσε την παράταση συμβάσεων επικουρικών και τη μοριοδότηση προσλήψεων.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “παιχνιδάκια” της Κυβέρνησης και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων που “έδωσαν τη μάχη κορονοϊό για να σώσουν ψυχές, για να σώσουν ανθρώπους”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “αν λάβουμε υπόψη ότι τα κενά προ πανδημίας, όπως έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ, είναι σαράντα χιλιάδες, αντιλαμβάνεστε καλά ότι μια προκήρυξη των πέντε χιλιάδων δεν καλύπτει επ’ ουδενί το επικουρικό και συμβασιουχικό προσωπικό, που είναι δεκαέξι χιλιάδες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα