Πώς με την κολύμβηση μπορεί να φύγει το λίπος από την κοιλιά

Πώς με την κολύμβηση μπορεί να φύγει το λίπος από την κοιλιά
Η κολύμβηση είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις Getty Images

Καθώς η προπόνηση σε γήπεδα, πάρκα, ακόμα και μέσα σε κεντρικούς δρόμους κάποια πόλης είναι σχεδόν απαγορευτικό με αυτές τις θερμοκρασίες, ο καλύτερος εναλλακτικός τρόπος προπόνησης είναι η κολύμβηση.

Μπορεί οι περισσότεροι να βρισκόμαστε συχνά, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες λόγω του καύσωνα, σε κάποια παραλία, όμως είναι διαφορετικό να πλατσουρίζει κάποιος στα νερά για να δροσιστεί και διαφορετική η κολύμβηση.

Η κολύμβηση είναι μια απαιτητική αερόβια άσκηση και γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης καίγονται πολλές θερμίδες.

Ωστόσο, αν δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κολυμβήσει σωστά, σύντομα ο οργανισμός μας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή και ως εκ τούτου σύντομα θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πιο αποδοτικές προπονήσεις, χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

«Αν και η κολύμβηση είναι σχετικά δύσκολη ως άσκηση, είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές προπονήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας», λέει ο Kris Gagne προπονητής κολύμβησης του Life Time και πιστοποιημένος από την ASCA.

Επιπλέον, η διαδικασία καταπολέμηση της αντίστασης του νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών και την αποφυγή των τραυματισμών, καθώς η άνωση του νερού απορροφά οποιοδήποτε κραδασμό.

Φυσικά, η δοκιμή μιας νέας προπόνησης μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κολύμβηση, ειδικά αν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους και λίπους και κιλών και πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις κολύμβησης.

Πώς με την κολύμβηση φεύγει το λίπος στην κοιλιά

«Το κολύμπι, δουλεύει συγχρόνως πολλούς διαφορετικούς μύες σε ολόκληρο το σώμα, αλλά όταν πρόκειται για στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, η πεταλούδα, το ύπτιο και το πρόσθιο θα απασχολήσουν περισσότερο τον πυρήνα σας. Όσο περισσότερο κάνετε αυτούς τους τρεις τύπους κολύμβησης, τόσο περισσότερη δουλειά καταβάλλετε στην περιοχή της κοιλιάς, προκειμένου να φύγει το λίπος», λέει ο Gagne.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, είναι να συνδυάσουμε τους τρεις τύπους κολύμβησης, με μία καλά ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα συμπληρώνει όλη τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε».

Η σωστή διατροφή που συνδυάζεται με την κολύμβηση

Το κολύμπι, μπορεί να κάνει τα περιττά κιλά να φύγουν γρήγορα ακόμη και από την περιοχή της κοιλιάς. Βέβαια αυτό θα συμβεί γρήγορα, μόνο αν η διατροφή μας είναι συγκεκριμένη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα με πολλή ζάχαρη ή λίπος, τα επεξεργασμένα κρέατα και τα αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη.

Καταναλώστε όσες περισσότερες σαλάτες και φρούτα μπορείτε, ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Η τεχνική δελφινιών

Κάθε στυλ κολύμβησης εκπαιδεύει τους κοιλιακούς μυς, λένε οι ειδικοί. Ωστόσο, μια τεχνική προκαλεί ιδιαίτερα την περιοχή της κοιλιάς.

Με τη λεγόμενη κολύμβηση των δελφινιών, γνωστή και ως κολύμβηση πεταλούδας, φέρνετε και τα δύο χέρια προς τα εμπρός και πάνω από την επιφάνεια του νερού ταυτόχρονα.

Η κυματοειδής κολύμβηση διαπερνά ολόκληρο το σώμα μας και είναι ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της κοιλιάς.

Διαλειμματική προπόνηση στο νερό

Η διαλειμματική προπόνηση ενώ κολυμπάμε, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της προπόνησης και ως εκ τούτου μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το επίμονο λίπος της κοιλιάς.

Πώς λειτουργεί; Μετά την προθέρμανση, κολυμπήστε 2 έως 3 φορές με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που κολυμπάτε, αλλά για λίγα μόνο μέτρα.

Στη συνέχεια, σταματήστε, και μόλις μειωθούν οι σφίξεις σας, ξεκινήστε και πάλι με τον συνηθισμένο ρυθμό.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές.

Με αυτόν τον τρόπο προωθείτε τη διάσπαση του λίπους στο σώμα, ενισχύετε την αντοχή σας και τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με άφθονο οξυγόνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα