Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε έγκαιρα για το καλοκαίρι, τρώγοντας περισσότερο

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε έγκαιρα για το καλοκαίρι, τρώγοντας περισσότερο
Το καλοκαίρι πλησιάζει, όλοι δίνουμε μια επιπλέον σημασία στο βάρος μας -κάτι που θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε όλο το χρόνο, με focus στην υγεία μας. iStock

Όταν μας λένε πως ‘πρέπει’ να τρώμε λιγότερο “ο εγκέφαλος μας αυτόματα αναζητά περισσότερα”. Ας δούμε τι μπορούμε να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να αποκτήσουμε υγιές βάρος.

Θα αρχίσουμε με ένα disclaimer: τα κιλά μας δεν προσδιορίζουν αυτό που είμαστε, ως εκ τούτου ο καθένας κάνει ό,τι επιθυμεί με το σώμα μου -και δη εφόσον δεν ενοχλεί κάποιον άλλον. Το θέμα είναι να μην ενοχλεί τον εαυτό του, αφού τα πολλά περιττά κιλά προκαλούν διάφορα προβλήματα υγείας.

Η επίτευξη λοιπόν, ενός υγιούς βάρους μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Τα φάρμακα που έχουν έγκριση για χρήση από διαβητικούς και υπέρβαρους με πρόβλημα υγείας, δεν είναι ένας από τους τρόπους, αφού δεν είναι βέβαιο πως προστατεύουμε την ίδια ώρα την υγεία μας.

Βλέπετε, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι σχετικές κλινικές έρευνες και άρα ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις όποιες συνέπειες. Ως εκ τούτου, όσοι θέλουν να ζήσουν το όνειρο (να χάσουν κιλά, χωρίς να κάνουν τη σχετική σωστή προσπάθεια), γίνονται στην ουσία τα πειραματόζωα.

Ας δούμε τώρα, τις σωστές οδούς με τη βοήθεια διαιτολόγου.

Κρατήστε ότι “αντί να ανησυχούμε για το τι πρέπει να τρώμε λιγότερο, είναι χρήσιμο να εστιάζουμε στο τι πρέπει να τρώμε περισσότερο.Όταν σκέφτεστε πως πρέπει να τρώτε λιγότερο, ο εγκέφαλός σας αυτόματα αναζητά περισσότερα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν το 50% κάθε πιάτου, γεύματος ή σνακ. Έτσι, αφήνουμε λιγότερο χώρο για υδατάνθρακες και αρκετό χώρο για μια υγιή δόση πρωτεϊνών, όπως τα άπαχα κρέατα και άλλες πηγές πρωτεΐνης.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, ενώ είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι, λαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες και ανθυγιεινό λίπος από ό,τι αν πάρουμε μια σακούλα πατατάκια, ζαχαρωτά ή ακόμα και ορισμένες μπάρες granola.

Η προσθήκη περισσότερων φρούτων και λαχανικών (μαζί με μια υγιή ισορροπία από δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, ξηρούς καρπούς και φασόλια) στη διατροφή μας είναι ένας ασφαλής και υγιεινός τρόπος για να χάσετε βάρος.

Όχι μόνο για να κάψετε λίπος.

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που είναι σημαντικές για τη γενική υγεία σας. Σύμφωνα με την American Cancer Society, δίαιτες πλούσιες σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών”.

Η διαιτολόγος τόνισε ότι ιδανικά, πρέπει να συνδυάζουμε τη σωστή διατροφή με γυμναστική, αρκετό νερό και ποιοτικό ύπνο, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα