Ποια είναι η σωστή ώρα για να ζυγιζόμαστε

Ποια είναι η σωστή ώρα για να ζυγιζόμαστε
Για να έχουμε την ακριβέστερη μέτρηση του βάρους, οφείλουμε να αναπτύξουμε μια ρουτίνα και να την κρατήσουμε. iStock

Αν θέλουμε να έχουμε ακριβή εικόνα για το βάρος μας, οφείλουμε να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα όταν ζυγιζόμαστε.

Ανάλογα με το πότε αποφασίζουμε να ελέγξουμε το βάρος μας, ανεβαίνοντας στη ζυγαριά ενδέχεται να επηρεάζεται το νούμερο που βλέπουμε στην οθόνη της συσκευής.

Για λόγους που γίνονται εύκολα κατανοητοί, το βάρος το πρωί είναι διαφορετικό με εκείνο που βλέπουμε το βράδυ ή το ξημέρωμα -όταν έχουν προηγηθεί αρκετές ώρες που δεν έχουμε φάει, ενώ έχουμε χάσει και νερό από το σώμα μας, μέσω του ιδρώτα και της αναπνοής.

Υπάρχει ωστόσο, τρόπος να έχουμε πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, αν ζυγιστούμε αφότου έχουμε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα το πρωί, πριν φάμε το πρωινό μας ή πιούμε νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να ανεβούμε στη ζυγαριά, καθώς έχουμε δώσει στον οργανισμό μας την ευκαιρία να αφομοιώσει σωστά όλα όσα φάγαμε και ήπιαμε την προηγούμενη μέρα και έχουμε αφήσει το στομάχι μας σχετικά άδειο.

Η πιο ακριβής μέτρηση του βάρους μας, εξασφαλίζεται και με άλλους τρόπους.

Όπως το να φοράμε ελάχιστα έως καθόλου ρούχα.

Επίσης, ρόλο παίζει η επιφάνεια στην οποία βρίσκεται η ζυγαριά. Είναι χρήσιμο να την τοποθετούμε σε μια σκληρή, ομοιόμορφη επιφάνεια -χωρίς χαλάκι ή ό,τι άλλο, καθώς μια ταλαντευόμενη ή κεκλιμένη ζυγαριά μπορεί να οδηγήσει σε ανακριβή ‘ανάγνωση’.

Οφείλουμε και να μένουμε ακίνητοι, κατανέμοντας το βάρος ομοιόμορφα στα δυο πόδια.

Εάν έχουμε ζυγαριά που ‘μετρά’ και το σωματικό λίπος, πρέπει να είμαστε ξυπόλητοι.

Αν κάνουμε τα ίδια πράγματα, κάθε φορά που ζυγιζόμαστε (ίδια ώρα, με τα ίδια ρούχα) αυξάνουμε τις πιθανότητες για καλύτερη ακρίβεια.

Οι ειδικοί σημειώνουν και ότι είναι χρήσιμο να αποφύγουμε το ζύγισμα, αν συνδυάζεται με αρνητικές σκέψεις, αν η διαδικασία προκαλεί επικίνδυνες ή ανθυγιεινές συνήθειες, αν το ζύγισμα έχει ως συνέπεια άγχος και λύπη ή αν έχουμε διατροφική διαταραχή (ή αναρρώνουμε από αυτή ή την είχαμε στο παρελθόν).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα