Κορονοϊός: Ο “μη λογικός στόχος” της εξάλειψής του και η αναγκαστική συνύπαρξη μαζί του

Κορονοϊός: Ο “μη λογικός στόχος” της εξάλειψής του και η αναγκαστική συνύπαρξη μαζί του
Γκραφίτι για τον κορονοϊό στη Μαδρίτη 2021 Manu Fernandez/AP

"Μοτίβο του μέλλοντος" χαρακτήρισε ειδικός του ΠΟΥ τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα και ως εκ τούτου θα πρέπει η ανθρωπότητα να μάθει να ζει με αυτόν.

Με τον κορονοϊό θα πρέπει να μάθει να ζει η ανθρωπότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η εξάλειψή του δεν είναι, επί του παρόντος, “λογικός στόχος”.

Αυτό τόνισε ο Δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο, ειδικός εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μιλώντας στο Sky News την Κυριακή (06/06), επεσήμανε: “Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει πώς να συνυπάρχει με αυτόν τον ιό, αποτρέποντάς τον να διασπαρεί, στη συνέχεια να εξαπλωθεί ταχέως και να δημιουργήσει hotspots της ασθένειας και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό το άμεσο μέλλον. Η εξάλειψη δεν είναι επί του παρόντος λογικός στόχος”.

Και πρόσθεσε: “Κάθε φορά που υπάρχει ξαφνική έξαρση, ωθεί κάποιον να σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει μια νέα παραλλαγή. Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη”.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο κορονοϊός θα είναι “το μοτίβο του μέλλοντος”, καθώς “αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί σύντομα, θα υπάρξουν παραλλαγές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα