Προειδοποίηση Γεωργιάδη για λήξη απεργίας: Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην κινητικότητα

Προειδοποίηση Γεωργιάδη για λήξη απεργίας: Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην κινητικότητα
EUROKINISSI

Ξεκάθαρο μήνυμα Άδωνι Γεωργιάδη προς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. "Δεν θα εξαιρεθεί κανείς από το μέτρο της κινητικότητας", διεμήνυσε σε τηλεοπτική εκπομπή

"Δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα", επαναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ 1.

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας:

«Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δέχτηκαν», δήλωσε.

Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση. Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε έναν μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες. Όλα αυτά απερρίφθησαν...» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση».

Επισήμανε πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α. Γεωργιάδης: Θα λάβουμε μέτρα αν συνεχιστεί η απεργία

SHARE:

24Media Network