Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις περιτομή

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις περιτομή
Doctor and patient 123rf

H περιτομή είναι μια ιατρική πράξη που βοηθά πολύ στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και του καρκίνου του πέους. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία και την επέμβαση.

Ολοένα και περισσότεροι άνδρες αποφασίζουν πλέον να προχωρήσουν σε περιτομή. Η επιλογή αυτή γίνεται είτε για ιατρικούς είτε για ιδεολογικούς είτε για αισθητικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, η περιτομή είναι μια ιατρική πράξη που βοηθά πολύ στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και του καρκίνου του πέους.

Είναι μια πολύ ακίνδυνη μέθοδος που εφαρμόζεται από τον ουρολόγο- ανδρολόγο για να αντιμετωπιστεί η φίμωση πέους, αλλά και για τη διατήρηση της υγιεινής στην περιοχή. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που την επιλέγουν για το αισθητικό αποτέλεσμα που χαρίζει, επειδή έτσι το πέος δείχνει μεγαλύτερου μεγέθους και καθαρότερο.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι Εβραίοι, οι οποίοι λόγω θρησκείας συνηθίζουν να κάνουν περιτομή, έχουν μηδενικά ποσοστά καρκίνου του πέους, ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα (HIV, HPV κλπ).

Πληροφορίες για τη διαδικασία της περιτομής

Η επέμβαση δεν πονάει. Υπάρχουν 2 επιλογές επέμβασης. Στην πρώτη αφαιρείται εντελώς όλο το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο, ενώ στη δεύτερη, αφαιρείται κάποιο μέρος του δέρματος αυτού. Η επιλογή του τύπου της περιτομής γίνεται από τον αρμόδιο γιατρό (χειρουργό ουρολόγο) βάσει του θεραπευτικού στόχου, του ιατρικού ιστορικού και της επιλογής του ασθενή. Ο γιατρός εφαρμόζει τοπική ή γενική αναισθησία και η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα.

Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του από την ίδια κιόλας ημέρα. Στις καθημερινές του δραστηριότητες επανέρχεται άμεσα. Μέσα σε ένα μήνα έχει επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει και στη σεξουαλική του δραστηριότητα.

Η περιτομή μπορεί να είναι μια επιλογή θεραπείας για κάποιες ασθένειες όπως η φίμωση, γι΄αυτό δεν θα πρέπει να τη βλέπουν με δυσπιστία. Δεν έχει καμία επιπλοκή ή παρενέργεια ως επέμβαση, ενώ τα θετικά από την εφαρμογή της είναι πολλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα