Συνεργασία για 7η χρονιά Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Μαραθωνίου

Συνεργασία για 7η χρονιά Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Μαραθωνίου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου της ΕΠΕ και του Μαραθωνίου

Τη συνεργασία χαιρετίζει και ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας την αξία της πρόληψης. Παράλληλα αναφέρει ότι το ΕΣΥ προετοιμάζεται για την “επιδρομή” της γρίπης.

Ηπρόληψη για καλή υγεία αποτελεί τον κοινό στόχο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, που ενώνουν για 7η συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους. Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας, παρέστησαν, εκ μέρους του Δ.Σ της Ε.Π.Ε, ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός τόνισε για μια ακόμη φορά την αξία της πρόληψης, της άθλησης και της διακοπής του καπνίσματος. Παράλληλα ανέφερε ότι το σύστημα υγείας προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενόψει του κύματος γρίπης στους επόμενους μήνες σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη ανέφερε ότι θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι καμπάνιες ενημέρωσης να εκκινούν από το Υπουργείο Υγείας προς τους φορείς και όχι ο κάθε φορέας να κάνει ότι κρίνει εκείνος ξεχωριστά.

Όσον αφορά στη συνεργασία της Ε.Π.Ε. με τον 370 Μαραθώνιο ο κ. Λουκίδης, ανέφερε ότι με την πρωτοβουλία συνεχίζονται οι προσπάθειές με έμφαση στην πρόληψη, μέσω του εμβολιασμού, σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων, όπως η πνευμονιοκοκκική πνευμονία, που αποτελεί μια σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας, με ένα φορτίο 1,6 εκατομμυρίων θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο και θύματα κυρίως βρέφη και ηλικιωμένους. Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκκο συστήνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών σε όλους τους ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και για ενήλικες 19 έως 64 ετών που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για σοβαρές πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, όπως οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, ασθενείς με χρόνια καρδιακά ή αναπνευστικά νοσήματα, οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, όλο το υγειονομικό προσωπικό καθώς και οι συστηματικοί καπνιστές.»

Ο κ. Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε ότι «Η μακρόχρονη συνεργασία μας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει σταθεί αφορμή αλλά και όχημα να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, αλλά και μια δεξαμενή αξιών, ανάμεσά τους και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού, ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Εγκαινιάζοντας το 2019 μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης του θεσμού, με απώτερο στόχο την προσφορά ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών από τη διοργάνωση στο μέλλον, ανανεώνουμε και τη δέσμευσή μας να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο εμβολιασμός, μπορούν να προσφέρουν σε όλους καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα