Το ”Life in Balance” μιλά για τις αλλεργίες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία τους

Το ”Life in Balance” μιλά για τις αλλεργίες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία τους
Mladen Mitrinovic

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας, η αλλεργιολόγος κ. Ρουμπεδάκη λύνει τις απορίες μας, την Κυριακή στις 13:00 και στην εκπομπή ''Life in Balance''.

Η εκπομπή ”Life in Balance” αυτής της Κυριακής, 30/06 στις 13:00, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, είναι αφιερωμένη στις αλλεργίες. Αλλεργίες μέσα στο καλοκαίρι; Βεβαίως.

Τι κι αν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε περισσότερο για τις αλλεργίες την άνοιξη, να σας ενημερώσουμε σε αυτό το σημείο πως η Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας έχει οριστεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουλίου (ναι, μέσα στο καλοκαίρι), έπειτα από απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αλλεργιών.

Σύμφωνα με έρευνες, τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των αλλεργιών, σε διεθνές επίπεδο. Βασικότερες αιτίες της έξαρσης αποτελούν οι κλιματικές αλλαγές, η βιομηχανοποίηση και οι γενικότερες αλλαγές στις συνθήκες ζωής μας. Πάνω από το 30% του πληθυσμού παγκοσμίως ταλαιπωρείται από κάποια μορφή αλλεργίας, με το ποσοστό ολοένα να αυξάνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αλλεργίας αποφάσισε να ορίσει την 8η Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας, σε μια προσπάθεια σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για τις συνέπειες των αλλεργιών στην υγεία και την καθημερινότητά του.

Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, η Δήμητρα Τσιγγενέ θα φιλοξενήσει στο στούντιο του News 24/7 την κα Ειρήνη Ρουμπεδάκη, αλλεργιολόγο, με την οποία θα σας λύσουν κάθε πιθανή σας απορία.

Τι είναι η αλλεργία και πώς αναπτύσσεται; Ποιες είναι οι βασικότερες πηγές αναπνευστικών αλλεργιών; Ποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν; Ποια συμπτώματα είναι τα πιο συνηθισμένα και ποια πρέπει να μας θορυβήσουν; Πώς γίνεται η διάγνωση; Σε ποια τρόφιμα παρατηρούνται περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις; Καλοκαιρινές αλλεργίες, τι πρέπει να προσέχουμε; Τι πρέπει να προσέχει ένα αλλεργικό άτομο στην καθημερινότητά του και ποιες οι γενικότερες συμβουλές πρόληψης της ειδικού σε αλλεργικά και μη άτομα;

Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν αναλυτικά στη ”Life in Balance” εκπομπή της Κυριακής, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6. Συντονιστείτε στις 13.00!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα