Τζανάκης: Πιθανή η τέταρτη δόση εμβολίου - Αναμένεται αύξηση θανάτων την άλλη εβδομάδα

Τζανάκης: Πιθανή η τέταρτη δόση εμβολίου - Αναμένεται αύξηση θανάτων την άλλη εβδομάδα
AP

Οτι τα κρούσματα δεν θα πέσουν εύκολα εκτίμησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης τονίζοντας οτι πρέπει να ξεχάσουμε την ανοσία αγέλης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου σε μέρος του πληθυσμού άφησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, "είναι νωρίς να αποφασίσουμε για τέταρτη δόση, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί σε μέρος του πληθυσμού, ή ολόκληρο τον πληθυσμό, αυτή τη στιγμή το επιδημιολογικό περιβάλλον κάνει αυτή τη σκέψη πολύ πιθανή".

"Φαίνεται ότι οι καινούργιες μεταλλάξεις καταφέρνουν και ξεφεύγουν σε σημαντικό βαθμό ως προς τη μόλυνση από τα εμβόλια. Την ανοσία της αγέλης πρέπει να την ξεχάσουμε, υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να αρκεστούμε από την ανοσοπροστασία από βαριά νόσο που προσφέρουν τα εμβόλια" τόνισε ο κ. Τζανάκης.

ADVERTISING

"Έχουμε άτομα που έπασχαν από Όμικρον πριν από 1,5 μήνα και ξανανοσούν με την Όμικρον 2" τόνισε ο Νίκος Τζανάκης διευκρινίζοντας παράλληλα πως το εμβόλιο εξακολουθεί να έχει τεράστια ικανότητα προστασίας ακόμη από βαριά νόσο.

Όπως εκτίμησε, τα κρούσματα δεν θα πέσουν εύκολα, θα κινηθούν στις 20.000 και την επομένη εβδομάδα, ίσως και την μεθεπομένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη "πάμε σε μια μορφή ιού που θα μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια, ίσως και εσαεί, όπως και η γρίπη, τον οποίο θα καταπολεμούμε και δε θα αναστατώνει τη ζωή μας".

"Αναμένω σχετική αύξηση θανάτων 5% με 10% την επόμενη εβδομάδα. Εκεί που είμαστε 40 με 45 θανάτους, ενδεχομένως θα έχουμε μέσους όρους 50 ίσως και παραπάνω" σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network