Βίντεο: Τι παθαίνουμε όταν κοβόμαστε στο δάκτυλο με ένα κομμάτι χαρτί

Βίντεο: Τι παθαίνουμε όταν κοβόμαστε στο δάκτυλο με ένα κομμάτι χαρτί

Την έκφραση "πρόσεχε γιατί το χαρτί κόβει σαν μαχαίρι" την έχουμε ακούσει όλοι μας. Και πραγματικά μια σελίδα χαρτί μπορεί να κόψει τη σάρκα μας σαν καλοακονισμένο μαχαίρι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο που το χαρτί μπορεί να κόψει τη σάρκα και το NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine σας παρουσιάζουν τα συμπεράσματά τους.

Συχνά η πληγή είναι εξαιρετικά βαθιά και επουλώνεται με δυσκολία. Μάλιστα από μικροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε ανοιχτές πληγές δακτύλων που βρέθηκαν στην κόψη ενός χαρτιού, αποκάλυψαν ότι οι πληγές είναι πολύ χειρότερες από όσο πιστεύουμε.

“Για την ακρίβεια” θα πουν οι επιστήμονες, “το χαρτί δεν κόβει σαν μαχαίρι, ή σαν νυστέρι, αλλά σαν πριόνι. Ένα ακονισμένο πριόνι, αφού οι κόψη του είναι ακανόνιστη και όχι λεία”.

Επίσης το χαρτί επειδή είναι βρώμικο και γεμάτο μικρόβια και ουσίες, αφήνει στην ανοιχτή πληγή χημικά σωματίδια και βρωμιές που δεν την βοηθούν να επουλωθεί.

Οι πληγές από το κόψιμο με χαρτί, είναι ρηχές και μικρές και αιμορραγούν λίγο. Όμως ακόμη και το κόψιμο αυτό φτάνει στους νευρώνες, προκαλεί πόνο, καταστρέφει τους ιστούς και αφήνει μια μικρή πληγή εκτεθειμένη.

Αν και η πληγή είναι μικρή, ο πόνος είναι μεγάλος και αυτό γιατί το κόψιμο με τις κινήσεις του δακτύλου, δεν κλείνει.

Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

– Μην τα βάλετε ποτέ με αυτούς τους ηλικιωμένους (εκπληκτικές ΦΩΤΟ)

– Ακόμη και ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα