Υποτροφίες για νέους επιστήμονες: Μια ευκαιρία για την επαγγελματική σας εξέλιξη

Διαβάζεται σε 4'
Υποτροφίες για νέους επιστήμονες: Μια ευκαιρία για την επαγγελματική σας εξέλιξη
iStock

Start Your Journey: Πρόγραμμα για υποτροφίες και πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες. Μέσω του προγράμματος Start Your Journey, η φαρμακοβιομηχανία DEMO έχει στηρίξει έμπρακτα περισσότερους από 1.800 νέους επιστήμονες τα τελευταία 6 χρόνια. Πώς θα υποβάλλεται αίτηση για μία από τις υποτροφίες.

Τις πόρτες της σε νέους και νέες επιστήμονες που επιθυμούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία στον συναρπαστικό χώρο της επιστήμης, ανοίγει, για 6η συνεχόμενη χρονιά, η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο στις φαρμακοβιομηχανίας, με το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης Start Your Journey.

Το πρόγραμμα Start Your Journey δημιουργήθηκε από την DEMO με έναν ανθρωποκεντρικό στόχο: να προσφέρει υποστήριξη σε νέους επιστήμονες κάτω των 29 ετών, που βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας της εταιρείας και έχει ως στόχο την προώθηση της επιστήμης, την ενίσχυση του φαρμακευτικού κλάδου και τη δημιουργία ευκαιριών για τη νεολαία στις Ελλάδας.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 6ο κύκλο του Start Your Journey έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως στις 15 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα στις DEMO απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή πτυχιούχους Πανεπιστημίων στις ειδικότητες Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών / Μηχανικών Αυτοματισμού.

Διπλή ευκαιρία για καριέρα στον κλάδο του φαρμάκου

Στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι νέοι επιστήμονες έως 29 ετών από όλη την Ελλάδα και η DEMO προσφέρει δύο μοναδικές ευκαιρίες για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον κλάδο του φαρμάκου:

  • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με χρηματική ενίσχυση έως €2.000 ανά ειδικότητα.
  • Πρακτική άσκηση με έμμισθη απασχόληση σε ένα από τα υπερσύγχρονα εργαστήρια ή τις παραγωγικές μονάδες της DEMO.

Οι υποτροφίες και οι πρακτικές ασκήσεις του Start Your Journey προσφέρουν στους νέους επιστήμονες τις ευκαιρίες να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με εργασιακή εμπειρία σε μια κορυφαία εταιρεία του κλάδου του φαρμάκου και να ενδυναμώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, ενώ παράλληλα και θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

1.800 νέοι έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα Start Your Journey της DEMO

Μέσω του Start Your Journey, η DEMO έχει στηρίξει τα τελευταία 6 χρόνια έμπρακτα περισσότερους από 1.800 νέους επιστήμονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Μάλιστα, το 61% των ασκούμενων συνέχισαν να εργάζονται στην εταιρεία μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης, καλύπτοντας οργανική θέση.

Αυτοί που τελικά θα επιλεγούν για την πρακτική άσκηση στην εταιρεία, μετά την αξιολόγηση από την ειδική Επιτροπή, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό και προσωπικό τους προφίλ, θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να εξελιχθούν επιστημονικά και επαγγελματικά σε μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στην παρούσα συγκυρία ανάπτυξης της DEMO, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες καθώς, εκτός της επαγγελματικής τους εκπαίδευσης και της ενεργούς τους συμμετοχής σε projects και τις παραγωγικές μονάδες, οι νέοι που θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, θα είναι παρόντες στη νέα σελίδα που ανοίγει για την ανάπτυξη του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επιβεβαιώνει τον στρατηγικό προσανατολισμό της να αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, δίνοντας κίνητρα και ευκαιρίες στο εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύοντας τις σχέσεις της με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στο careers.demo.gr μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της DEMO.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα