Viva Tsipras: Το μήνυμα συμπαράστασης του Oliver Stone στον Έλληνα πρωθυπουργό

default image

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης με ανάρτησή του στο facebook, συνιστά στους Αμερικανούς να μην πιστεύουν σε όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ, και αναφωνεί "Ζήτω ο Τσίπρας", "Ζήτω η νέα Ελλάδα"

Ο σκηνοθέτης του Hollywood Oliver Stone αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα και υποστηρίζει ένθερμα την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προσπάθεια που κάνει για την Ελλάδα. Στο κείμενό του, το οποίο ανήρτησε στο facebook σημειώνει πως “τελευταία στο μυαλό μου υπήρχε το Grexit”. “Γνώρισα τον Αλέξη Τσίπρα σχεδόν δύο χρόνια πριν στην Κροατία. Στην ημερίδα όλοι γνωρίζαμε πως ήταν το φρέσκο πρόσωπο που είχε ανάγκη η Ελλάδα” αναφέρει και παραθέτει το πρόσφατο άρθρο του Μαρκ Γουέσμπροτ που περιγράφει την κατάσταση με τίτο “Η Γερμανία μπλοφάρει στην περίπτωση της Ελλάδας”.

Η αχάριστη συμπεριφορά της Αμερική στην Ελλάδα

Ο σκηνοθέτης όμως μιλάει και για τον άδικο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η χώρα μας διαχρονικά από τις ΗΠΑ. “Ο στόχος της Αμερικής είναι λάθος – αν κρίνει κανείς και από την αχάριστη συμπεριφορά της ιστορικά στην περίπτωση της Ελλάδας. Ακόμη και ο Τσόρτσιλ παραδέχτηκε πως ο Στάλιν κράτησε την υπόσχεσή του και δεν βοήθησε τους Έλληνες επαναστάτες στον εμφύλιο πόλεμο ενάντια στους βασιλικούς/φασίστες του Τσόρτσιλ” ανέφερε για την υπόθεση του εμφυλίου.

Ο κ. Stone όμως τόνισε και τη σημασία της πολιτικής των ΗΠΑ για την κατάλυση του πολιτεύματος: “Αυτό συνοδεύτηκε από την κομβικής σημασίας υποστήριξη Νίξον/Άγκνιου στην απαίσια δικτατορία του 67-74 (παραθέτει το βιβλίο Ζ)”. Ο Oliver Stone αναφέρθηκε σε δύο από τα πιο κομβικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και από δύο μόνο φράσεις έδειξε να είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τα της χώρας μας.

Ζήτω ο Τσίπρας

Κλείνοντας το ποστ του ο σκηνοθέτης τόνισε πως “είναι ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε αληθινή ελληνική κυβέρνηση την οποία μπορούσε ο ελληνικός λαός να σεβαστεί – ως τη σημερινή” και σημείωσε: “Λέω “Ζήτω ο Τσίπρας”, “Ζήτω η νέα Ελλάδα” δηλώνοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη στήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Been away for a while, 6 months in Germany, D.C., Hawaii, and Hong Kong, to make the Snowden movie. Without major studio…

Posted by
Oliver Stone on
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα