Σαμαράς: Έχουμε ήδη διαπραγματευθεί φορολογικές μειώσεις, αρκεί να μη το χαλάσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Έχουμε ήδη διαπραγματευθεί φορολογικές μειώσεις, αρκεί να μη το χαλάσει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ- Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

"Ως πρωθυπουργός εγγυώμαι καμία απολύτως μείωση πλέον σε συντάξεις και εισοδήματα", δήλωσε από το Μαρούσι. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα στους πάντες, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αναφορά στις σημερινές δηλώσεις Ντράγκι για τις ελληνικές τράπεζες και στην επίθεση στο Παρίσι

Μετά την επιχείρηση ανάδειξης των συνεπειών μίας χρεοκοπίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδεύει τη στρατηγική του φόβου με την παρουσίαση των μελλοντικών θετικών επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής στην τσέπη των ψηφοφόρων.

Στην ομιλία του στο Μαρούσι, ο κ.Σαμαράς δήλωσε ότι όπως ως πρωθυπουργός έκλεισε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς, ως πρωθυπουργός εγγυάται ότι πλέον δε θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα. Αντίθετα επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, αρχής γενομένης από το 2015, αλλά και τον επόμενο χρόνο, όπως διευκρίνισε. Επανέλαβε ότι τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ θα αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση απευθυνόμενος στο δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Επανέλαβε επίσης ότι θα επιστραφει το επίδομα στους υπερήλικες ομογενεις, βορειοηπειρώτες και πόντιους.

“Διαπραγματευτήκαμε ώστε μετά την έξοδο από το μνημόνιο να υπάρξει μία πρόσθετη βοήθεια χρέους, δηλαδή πιο χαμηλά επιτόκια και εξόφληση πιο μακριά στο μέλλον. Αλλά τι σημαίνει αυτό για τον απλό πολίτη; Επειδή τα επιτόκια θα ειναι μειωμένα για τα επόμενα χρόνια, μπορείς να μειώσεις τους φόρους για το επόμενα χρόνια και αυτό είναι κάτι που ήδη έχουμε διαπραγματευθεί. Θα το χαλάσουν; Όταν μιλώ για φορολογικές μειώσεις παντού, το έχουμε υπολογίσει”, ανέφερε επίσης ο κ.Σαμαράς.

“Αυτά δεν είναι λόγια, είναι πράγματα για τα οποία έχουμε δουλέψει σκληρά, έχουμε διαπραγματευθεί σκληρά και είναι ανταμοιβή της χώρας που έπιασε τους στόχους της. Δε χρειάζεται να τσακωθουμε με κανέναν. Αυτά άμεσα θα τα προγραμματίσουμε, φτάνει να βγούμε από το μνημόνιο και να υπογράψουμε τη συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Αυτό πάει να χαλάσει ο ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι όπως ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 υπόσχεται ότι λεφτά υπάρχουν, “αλλά αυτή τη φορά διακινδυνεύουν και την έξοδο της χώρας από το ευρώ”. Δήλωσε όμως βέβαιος για τη νίκη της Ν.Δ, καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το προβάδισμα του να πέφτει στο ελάχιστο και στις κάλπες θα το δει να ανατρέπεται. “Δεν έχουν αφήσει κανέναν που να μη του έχουν πει ψέματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για αυτό τους τρομαξε η αλήθεια και η ευθύνη που η Ν.Δ έχει σημαία της”, δήλωσε.

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας όμως ότι και η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του ευρώ. Αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στα κεφάλαια της Ευρώπης προϋποθέτει την επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος και τη συμφωνία Ελλάδας- Ευρώπης- ΔΝΤ για την επόμενη ημέρα.

“Μιλάνε για συμφωνία, όχι όλα στον αέρα και σύγκρουση. Όμως κάποιοι λένε να τα δούμε όλα από την αρχή. Η Ευρώπη αυτό δε το δέχεται και κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι αυτά οδηγούν τη χώρα έξω από το ευρώ”, υποστήριξε.

Εκτός από την οικονομία, ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επίθεση στο Παρίσι, αλλά και στη σχέση με την Εκκλησία.

“Θέλουν ανοιχτά σύνορα; Δε βλέπουν τι γίνεται στην Ευρώπη; Μετά τα τελευταία τραγικά επεισόδια η Ευρώπη αλλάζει στάση, καταλαβαίνει το λάθος της. Ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε στρατό στους δρόμους”, είπε.

“Είμαστε όλοι Charlie Hebdo”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

“Η Ορθοδοξία είναι κομμάτι πολύτιμο της εθνικής ταυτότητας και ψυχής μας. Θέλουμε στενή συνεργασία πολιτείας- Εκκλησίας. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο και το λέει ρητά το πρόγραμμα τους. Τώρα λόγω εκλογών ανακάλυψαν την Εκκλησία, αλλά με μερικά πράγματα δεν κάνει να παίζεις. Δικαίωμα καθενός να είναι άθεος, αλλά και δικαίωμα κάθε χριστιανού να αισθάνεται προσβεβλημένος από τέτοια υποκρισία”, ανέφερε τέλος ο κ.Σαμαράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα