Εθνική ασυνεννοησία

Εθνική ασυνεννοησία
Εξωτερική άποψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων. Eurokinissi

Αν κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι παρά τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων έστω για τα εθνικά θέματα, τους έχουμε άσχημα νέα

Έμπειρος πολιτικός εξηγούσε σε συνεργάτη του ότι η “εθνική συνεννόηση” ή η οποιαδήποτε συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα, είναι στην πραγματικότητα ένας… εθνικός μύθος.

“Δεν υπήρξε στη Μεταπολίτευση συνεννόηση στα εθνικά θέματα και δεν υπάρχει και τώρα. Κανείς δεν μιλούσε με κανέναν. Άντε ίσως ο Καραμανλής με τον Ανδρέα, αλλά και αυτό δεν είναι και 100% σίγουρο”.

Η αδυναμία συνεννόησης έστω και στα πιο βασικά ζητήματα, είναι χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος και πρόκειται για μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ.

Όσοι περίμεναν ότι με την χρεοκοπία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια σύμπνοια για το πώς θα έπρεπε να διαχειριστεί η χώρα την κρίση, διαψεύστηκαν οικτρά.

Όσοι περιμένουν ότι στα ελληνοτουρκικά ή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν θα κυριαρχήσει η μικροπολιτική, διαψεύδονται.

Θυμηθείτε, την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από συγκεκριμένα ΜΜΕ με την ευλογία συγκεκριμένου κόμματος, κατά την περίοδο της επίσκεψης Ερντογάν, πριν ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος φύγει από την Ελλάδα(!)

Το “ή εμείς ή εσείς” της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κοιτά ούτε προαιώνιους εχθρούς, ούτε διπλωματικά κεφάλαια, ούτε εθνικούς κινδύνους.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό ζήτημα, ήταν αναμενόμενες, όπως και το ότι θα αντιδρούσε.

Η αναφορά του κ. Κοτζιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόρασης και στον συνάδελφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, σε έγγραφα και ντοκουμέντα για τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, επιβεβαιώνει επίσης τα όσα είπε ο έμπειρος πολιτικός στον συνεργάτη του.

Κάποιος κυνικός θα έβρισκε απολύτως φυσιολογικά τα παραπάνω και θα επικαλούνταν για να μην πάμε πιο πίσω, τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Πριν ακόμα λήξει η επανάσταση του 1821 είχαμε προλάβει να κάνουμε εμφύλιο πόλεμο (1823-1825) και είχαμε ήδη πνιγεί στα δάνεια, πριν δημιουργήσουμε το κράτος στο οποίο ζούμε χωρίς συνεννόηση μέχρι σήμερα.

Το “ελπιδοφόρο” ξεκίνημα, προειδοποιούσε για  ένα μέλλον με μπόλικο διχασμό και αμέτρητα δανεικά. Δυστυχώς δεν κάναμε την έκπληξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα