Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Το ύποπτο μήνυμα που είχε λάβει η άτυχη εφοριακός

Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος) EUROKINISSI

Όσο περνούν τα 24ωρα και μέχρι τώρα δεν εδραιώνεται η περίπτωση του προσωπικού κινήτρου μοιραία η πιθανότητα της ληστείας μένει ως μόνο κίνητρο που υπάρχει τεκμήριο, δηλαδή η κλεμμένη μπεζ τσάντα

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που έλαβε χώρα στο Β΄Νεκροταφείο, στα Άνω Πατήσια, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έχουν ως μόνο τεκμήριο από την σκηνή του εγκλήματος την απώλεια της ανοιχτόχρωμης μπεζ γυναικείας τσάντας του θύματος, που από μόνο του αυτό υποδεικνύει ως προφανές κίνητρο τη ληστεία. Παρά τις ενδελεχείς έρευνες στην γύρω περιοχή από το νεκροταφείο, σε κάδους απορριμμάτων ακόμα και φρεάτια η τσάντα δεν έχει βρεθεί.

Πρόσθετα όμως, έχουν ως δεδομένο και τις 14 μαχαιριές σε βάρος του θύματος εκ των οποίων οι τέσσερις μοιραίες.

Εξαιτίας αυτού του δεδομένου κινούνται προς την πιθανότητα και του προσωπικού κινήτρου με πιθανή τη σκηνοθεσία ληστείας, το οποίο όμως όσο περνούν οι ημέρες δεν παγιώνεται από την έως τώρα έρευνα, αφού δεν προκύπτει κάποιος από το περιβάλλον της να είχε άμεσο κίνητρο, χωρίς ωστόσο να το εξαιρούν οι Αρχές εντελώς. Μοιραία όμως όσο αυτό το σενάριο δεν εδράζεται μένει η ληστεία στο προσκήνιο.

Γι' αυτόν τον λόγο οι Αρχές πέρα από τις έρευνες που κάνουν στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον του θύματος, από το οποίο έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες όλοι και όχι ως ύποπτοι, κάνουν και μία έρευνα στην περιοχή για άτομα που έχουν απασχολήσει για βίαιες ληστείες σε πεζούς ακόμα και για σεξουαλικές επιθέσεις και μία παράλληλη έρευνα με τα στατιστικά δεδομένα ανάλογων επιθέσεων στην περιοχή αυτή.

Πρόσθετα, ούτε τα έως τώρα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έχουν οδηγήσει σε τυχόν ταυτοποίηση δράστη από τους ιστούς που αφαιρέθηκαν κάτω από τα νύχια του θύματος.

Νέα τροπή ίσως δίνει η μαρτυρία μίας συγγενούς του θύματος σε τηλεοπτική εκπομπή που ανέφερε ότι σε μεταξύ τους συζήτηση, τρεις ημέρες πριν την δολοφονία, η Δώρα είχε αναφέρει στην συγγενή και φίλη της πως δέχτηκε ένα μήνυμα «να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο», χωρίς όμως να της πει που, δηλαδή στο κινητό, σε email ή στο Facebook, από ποιόν και με τι ύφος και έτσι δεν έδωσε καμία από τις δύο σημασία και συνέχισαν την συζήτησή τους.

Αυτή την μαρτυρία δεν την έχουν στις διάθεσή τους οι Αρχές επί του παρόντος, ενώ είναι άγνωστο ακόμα και για την γυναίκα που το δήλωσε αυτό στην συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή αν το ύφος ήταν απειλητικό ή απλά παραινετικό από κάποιον δικό της άνθρωπο γιατί ήταν καταβεβλημένη ψυχολογικά και πήγαινε σχεδόν καθημερινά. Πάντως η ίδια τόνισε ότι δεν της φάνηκε να το λέει αυτό η Δώρα Ζέμπερη σαν να πίστευε ότι την απειλούσε κάποιος οπότε δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια απλή παρότρυνση.

Σε κάθε περίπτωση και καθώς δεν εδράζεται όσο περνούν οι ημέρες το προσωπικό κίνητρο, μοιραία κινούνται οι Αρχές προς την περίπτωση της βίαιης ληστείας, εκτός και εάν κάποιο στοιχείο τρανταχτό και συμπαγές αλλάξει την πορεία των ερευνών.

Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση τονίζουν ότι η υπέρμετρη τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος και ο υπέρμετρος ζήλος μέρους του κύκλου της άτυχης κοπέλας να τοποθετείται τηλεοπτικά και όχι στους αρμόδιους, κάθε άλλο παρά βοηθάει τις Αρχές…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαρτυρία για τη Δώρα Ζέμπερη: Είχε στείλει 160 μηνύματα στον πρώην σύντροφό της

Έγκλημα στα Πατήσια: Όλοι ύποπτοι στο στενό κύκλο της 32χρονης

Έγκλημα στα Πατήσια: Καταθέτει ο πατέρας - Η μαρτυρία της θείας για τα χρέη

Πατέρας 32χρονης: Την ώρα της δολοφονίας περνούσα τυχαία από το νεκροταφείο

ADVERTISING

SHARE: