Έκρυθμη η κατάσταση στην Άμφισσα – Ξέσπασε η μητέρα της 13χρονης, άφαντος ο δράστης

Έκρυθμη η κατάσταση στην Άμφισσα – Ξέσπασε η μητέρα της 13χρονης, άφαντος ο δράστης

Αναζητείται ακόμη ο δράστης του φονικού στην Άμφισσα στον καταυλισμό των Ρομά - Απειλούν πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους - Αύριο η κηδεία του μικρού κοριτσιού

Εξαιρετικά έκρυθμη παραμένει από το βράδυ της Δευτέρας, η κατάσταση στην Άμφισσα, εξαιτίας του αιματηρού περιστατικού που είχε σαν αποτέλεσμα ένα 13χρονο κορίτσι να πέσει νεκρό από πυροβολισμούς.

Η Αστυνομία «χτενίζει» την περιοχή σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο 34χρονος, που υπέδειξαν οι Ρομά ως δράστη και από την πλευρά τους οι Αρχές αναμένουν να μάθουν τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία και από τον ίδιο, όταν καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού σοκαρισμένη μίλησε στην κάμερα του Alpha. “Εγώ ήμουν εδώ. Αυτό πήγε να πάρει το πιστόλι και σκότωσε το κορίτσι μου. Είδα το κορίτσι μου κάτω νεκρό” ήταν τα λόγια που κατάφερε να αρθρώσει.

Στο μεταξύ εξαγριωμένοι Ρομά κρατώντας ξύλα και ρόπαλα στα χέρια συγκεντρώθηκαν για περίπου μισή ώρα στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό και τον άδικο χαμό της 13χρονης.

Απειλούν να πάρουν όπως λένε και εκείνοι το νόμο στα χέρια τους. Οι Ρομά αποχώρησαν πριν από λίγο χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ματαιώθηκε η συγκέντρωση κατοίκων της Άμφισσας.

Αύριο η κηδεία της 13χρονης

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αυριανή μέρα, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί η κηδεία της δεκατριάχρονης. Η αστυνομία αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα