Ένταση και χημικά στο Πισοδέρι – Πέντε τραυματίες

Ένταση και χημικά στο Πισοδέρι – Πέντε τραυματίες
Επεισόδια στο Πισοδέρι ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό στις Πρέσπες AP

Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ στα Σκόπια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην περιοχή των Πρεσπών, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας Ελλάδας – πΓΔΜ. Πέντες τραυματίες (δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.

Στην περιοχή – και συγκεκριμένα στη Βίγλα Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών – πραγματοποιείται από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών κατά της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα για την ονομασία της πΓΔΜ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας ρίψη χημικών.

Διαμαρτυρία στις Πρέσπες Eurokinissi

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ πΓΔΜ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Eurokinissi

Επεισόδια στο Πισοδέρι Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα