Καμίλα και Κονιόρδου διάβασαν Χάρι Πότερ στη Μονή Καισαριανής

Καμίλα και Κονιόρδου διάβασαν Χάρι Πότερ στη Μονή Καισαριανής
Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου υποδέχθηκε στη Μονή Καισαριανής την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα

Μετά τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, η δούκισσα της Κορνουάλης συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα

Τη Μονή Καισαριανής επισκέφθηκε η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμιλα το μεσημέρι, αφού ολοκληρώθηκε ο περίπατος με τον πρίγκιπα Κάρολο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Καπνικαρέα.

Τη Δούκισσα υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η έφορος Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου και 17 παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, από το σχολείο Ι.Μ Παναγιωτόπουλος.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου υποδέχθηκε στη Μονή Καισαριανής την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα

Στο προαύλιο της Μονής, η Δούκισσα και η υπουργός Πολιτισμού διάβασαν (Η Καμίλα στα Αγγλικά και η κα. Κονιορδου στα Ελληνικά) στα παιδιά απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο 6, το οποίο είναι το αγαπημένο της Δούκισσας.

Στο απόσπασμα περιγράφεται το πέρασμα των μαθητών από τη μυστική πλατφόρμα 9 και 3/4 στον σταθμό του τρένου του Λονδίνου και επιβιβάζονται στο τρένο που τους μεταφέρει στο σχολείο των μάγων. Αφού ολοκλήρωσαν την ανάγνωση του αποσπάσματος, τα παιδιά παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο που είχαν προετοιμάσει από το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου, ενώ της χάρισαν και έναν πίνακα ζωγραφικής, με το ίδιο θέμα.

Στη συνέχεια η κα. Κονιόρδου και η κα. Ανδρίκου, ξενάγησαν την Δούκισσα της Κορνουάλης στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται εντός της Μονής, στα κελιά και τους υπόλοιπους χώρους.

Λίγο μετά τη 13:15 και αφού η Δούκισσα συνομίλησε με τους υπαλλήλους του αρχαιολογικού χώρου της Μονής, ολοκλήρωσε την επίσκεψη της και αποχώρησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα