Μυτιλήνη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Μόρια

Μυτιλήνη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Μόρια
Αφγανοί πρόσφυγες, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη Eurokinissi

Πάνω από 250 Κούρδοι πρόσφυγες και μετανάστες αποχώρησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, μετά τις συμπλοκές της Παρασκευής μεταξύ Αράβων και Κούρδων

Συνολικά τρεις μετανάστες που φέρονται να πρωτοστάτησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Κέντρο Υποδοχής και Tαυτοποίησης της Μόριας στη Μυτιλήνη κατάφερε να συλλάβει η αστυνομία. Στους τρεις έχει ασκηθεί δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο νοσοκομείο του νησιού μεταφέρθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, που ευτυχώς δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ο αριθμός των τραυματιών ωστόσο δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακριβώς καθώς πληροφορίες μιλούν για πολλά άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά, τα οποία δεν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι μέσα στο κέντρο υποδοχής επικράτησε πανικός, οι αστυνομικοί απέτρεψαν τα χειρότερα και δεν επέτρεψαν να γενικευτεί η συμπλοκή. Οι συλλήψεις λειτούργησαν αποτρεπτικά και μάλιστα την ώρα που κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός της συμπλοκής και άρχισαν να διοχετεύουν ανάμεσα στους μετανάστες την ψευδή πληροφορία για νεκρούς από τα επεισόδια.

Στο μεταξύ, πάνω από 250 αλλοδαποί έφυγαν από το κέντρο υποδοχής υπό τον φόβο των συμπλοκών και επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την πόλη και να κατασκηνώσουν εκεί, κάτι το οποίο απετράπη από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι καθυστερήσεις στη εξέταση των αιτημάτων ασύλου παρατείνουν την παραμονή των μεταναστών στα νησιά, με αποτέλεσμα να γίνονται ελάχιστες επαναπροωθήσεις και οι χώροι παραμονής να έχουν γεμίσει ασφυκτικά δημιουργώντας πρόβλημα συνθηκών διαβίωσης αλλά και ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα