Ξανά στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Αναμένεται να δώσει ονόματα

Ξανά στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Αναμένεται να δώσει ονόματα
Ο 58χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για την δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών οδηγείται από αστυνομικούς στο γραφείο τοπυ ανακριτή στα δικαστη΄ρια της οδού Ευελπίδων, την τετάρτη 8 Νομεβρίου 2017. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο Μανώλης Σοροπίδης έχει ισχυριστεί ότι άλλοι ήθελαν νεκρή τη 32χρονη εφοριακό, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε και πάλι σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για το φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μετά τους τελευταίους του ισχυρισμούς για πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου».

Μένει τώρα να δούμε αν ο Σοροπίδης θα κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς, κατά τους ισχυρισμούς του, όπως αναμένει τουλάχιστον ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Στα «πίσω-μπρος» του δράστη προστέθηκαν άλλωστε την Παρασκευή νέα πρόσωπα. Πρόκειται για δύο αστυνομικούς τους οποίους εμπλέκει με κάποιον τρόπο, ισχυριζόμενος ότι θα τα πει όλα ενώπιον των Αρχών στην τρίτη κατά σειρά απολογία του.

Στο μεταξύ, η μητέρα της Δώρας, εκπροσωπούμενη από τη δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου, κατέθεσε κι έναν κατάλογο με ερωτήματα που ζητά να υποβληθούν κατά τη συμπληρωματική απολογία στον κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, η οικογένεια της Δώρας ρωτά:

-Ποια ακριβή ημερομηνία άρχισε ο δράστης να παρακολουθεί τη Δώρα;

-Πότε ήταν η πρώτη φορά που είδε τη Δώρα από κοντά;

-Tι ώρα πήγε στο νεκροταφείο την ημέρα της δολοφονίας;

-Την παρακολούθησε εκείνη την ημέρα και από ποια ώρα; Να δώσει πλήρη περιγραφή των κινήσεών του.

-Ο συγκάτοικός του γνώριζε όλα όσα θα έκανε εις βάρος της Δώρας; Τον είχε ενημερώσει; Τον ενημέρωσε μετά τη δολοφονία;

-Ποια άλλα πρόσωπα γνώριζαν το σχέδιο της δολοφονίας; Να δώσει τα πλήρη στοιχεία τους.

-Πόσες φορές είχε επισκεφθεί το νεκροταφείο;

-Tο μαχαίρι με το οποίο έπληξε τη Δώρα το χρησιμοποίησαν και άλλοι δράστες; Υπήρχε και άλλο μαχαίρι ή άλλα μαχαίρια;

-Υπήρχαν και άλλα μέρη στα οποία παρακολουθούσε τη Δώρα; Να τα περιγράψει αναλυτικά.

-Το μήνυμα «μην ξαναπάς στο νεκροταφείο» το έστειλε ο ίδιος στη Δώρα ή άλλος;

-Ποια πρόσωπα τον είδαν την ημέρα της δολοφονίας στο νεκροταφείο; Οι φύλακες ή το προσωπικό του νεκροταφείου τον έβλεπαν στο νεκροταφείο που πήγαινε;

Η μητέρα της Δώρας ζητά επίσης να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος αλλά και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών προκειμένου να βρεθεί αν και με ποιους συνομιλούσε ο Μανώλης Σοροπίδης τις ημέρες πριν από τη δολοφονία.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης εφοριακού δεν αποκλείει τον συσχετισμό της δολοφονίας της κόρης του με την επαγγελματική της ιδιότητα και κάνει έκκληση, μέσω του δικηγόρου του Α. Λύτρα, σε όποιον γνωρίζει ή υποπτεύεται οτιδήποτε να το καταθέσει -έστω και ανώνυμα- στις Αρχές.

Πριν από λίγες μέρες ο κατηγορούμενος κατέθεσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα 30 σελίδων, στο οποίο ισχυρίζεται πως δεν σκότωσε την άτυχη κοπέλα για να την ληστέψει αλλά έλαβε εντολή από δύο άλλα άτομα, τα οποία όμως δεν κατονομάζει. Σύμφωνα πάντα με τους νέους ισχυρισμούς του, τα άτομα αυτά του πρόσφεραν το ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να δολοφονήσει την εφοριακό. Ακόμη, όπως υποστηρίζει τον προμήθευσαν, με ναρκωτικά, ενώ αυτοί είναι -κατά τους ισχυρισμούς του- εκείνοι που του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Τέλος, ο 58χρονος αναφέρει πως παρακολουθούσε την εφοριακό για παραπάνω από δύο εβδομάδες και προέβη στην αποτρόπαια πράξη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα