Airbus A320: Το γερμανικό Λύκειο των 16 θυμάτων καταγγέλλει δημοσιογράφους για απόπειρα χρηματισμού μαθητών

default image

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προέβη το σχολείο του Ντίσελντορφ, στο οποίο και φοιτούσαν οι 16 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπλάνο της German Wings

“Σταματήστε να προτείνετε χρήματα σε παιδιά για να πάρετε συνέντευξη” με αυτό το πανό κάνουν τη δική τους καταγγελία οι μαθητές και οι καθηγητές του γερμανικού σχολείου ενάντια στους δημοσιογράφους που προκειμένου να έχουν ένα θέμα, δεν διστάζουν να χρηματίσουν μικρά παιδιά για να τους δώσουν δηλώσεις.

Τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι δημοσιογράφοι σχετικά με το θέμα της συντριβής εξέφρασαν και οι Ευρωπαίοι πιλότοι. Το γεγονός πως είναι τα ΜΜΕ που αποκάλυψαν τις συνθήκες του ατυχήματος είναι “μια σοβαρή παραβίαση των βασικών αποδεκτών κανόνων παγκοσμίως για διεθνείς έρευνες σχετικά με ατυχήματα”. Οι πιλότοι, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τη διαρροή των πληροφοριών προς τη New York Times. Κατά τη γνώμη τους η πίεση που δημιουργεί η δημοσιοποίηση, όσο η έρευνα είναι εν εξελίξει, των συνθηκών του ατυχήματος διακινδυνεύει να “αμαυρώσει σοβαρά” τη δουλειά των γαλλικών αρχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Συνδικάτο κυβερνητών αεροσκαφών που αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατ’ αγνώστου για παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου. “Έχουμε σοκαριστεί από το γεγονός πως η υπηρεσία ερευνών δίνει μια συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρει ‘δεν έχουμε τίποτα να δηλώσουμε’ και λίγες ώρες αργότερα, η New York Times από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δίνει εξαιρετικά λεπτομερείς πληροφορίες” σημειώνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα