Αποχώρηση Σόιμπλε: Πανηγυρίζουν οι Φιλελεύθεροι

Party chairman Christian Lindner, center arrives with Secretary General Nicola Beer, right, and board member Wolfgang Kubicki for a news conference of the Free Democratic Party FDP in Berlin, Germany, Monday, Sept. 25, 2017, the day after the German parliament election. (AP Photo/Markus Schreiber)
Party chairman Christian Lindner, center arrives with Secretary General Nicola Beer, right, and board member Wolfgang Kubicki for a news conference of the Free Democratic Party FDP in Berlin, Germany, Monday, Sept. 25, 2017, the day after the German parliament election. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Την ικανοποίησή τους για το σχέδιο της κεντροδεξιάς συμμαχίας να προτείνει τον Β. Σόιμπλε για την θέση του προέδρου της Bundestag, εκφράζουν στελέχη του FDP

Ο αντιπρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι καλωσόρισε το σχέδιο της κεντροδεξιάς συμμαχίας CDU/CSU να προτείνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Κουμπίτσκι η κίνηση αποτελεί ένδειξη της ανοιχτής στάσης της καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ να επιδιώξει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με το FDP και τους οικολόγους Πράσινους.

Σε συνέντευξή του στον όμιλο εφημερίδων RND, ο αντιπρόεδρος του FDP τόνισε ότι το κόμμα του θα απαιτήσει μια αλλαγή στην δημοσιονομική πολιτική ως προϋπόθεση συμμετοχής του στο σχηματισμό του λεγόμενου συνασπισμού ‘Τζαμάικα' - από τα χρώματα των τριών κομμάτων: μαύρο, κίτρινο και πράσινο.

«Είμαι ικανοποιημένος για το σημάδι που έδειξε η καγκελάριος που βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός πιθανού συνασπισμού ‘Τζαμάικα'», υπογράμμισε ο Κουμπίτσκι.

«Στην περίπτωση που το FDP συμμετάσχει στην κυβέρνηση, μια νέα δημοσιονομική πολιτική θα αποτελέσει ζητούµενο κεντρικής σηµασίας», πρόσθεσε.

Ο Κουμπίτσκι και ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντντερ έχουν και οι δύο αναφερθεί ως πιθανοί υποψήφιοι για το πόστο του υπουργού Οικονομικών.

Πηγή:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Markus Schreiber

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Γερμανικές εκλογές

ADVERTISING

SHARE: