Αποτίουν φόρο τιμής στη Daphne Caruana Galizia

Αποτίουν φόρο τιμής στη Daphne Caruana Galizia

Η δημοσιογράφος δολοφονήθηκε τέσσερις μήνες μετά τις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν στη Μάλτα εξ αιτίας των αποκαλύψεών της

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  έξω από το σπίτι της 53χρονης δημοσιογράφου το βράδυ της Δευτέρας, στην πόλη Σλιέμα της Μάλτας.

Η δολοφονία της Daphne Caruana Galizia έδωσε αφορμή για μια αυθόρμητη συγκέντρωση για την ελευθερία του Τύπου.


Την ίδια ώρα, νέα τροπή δίνουν οι πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση της Μάλτας. Σύμφωνα με αυτές, η 53χρονη δημοσιογράφος έχει καταγγείλει στην αστυνομία πριν από δύο εβδομάδες ότι δέχεται απειλές, χωρίς ωστόσο να παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες.

“Καταδικάζω χωρίς περιστροφές αυτήν την βάρβαρη επίθεση σε βάρος ενός ανθρώπου, αλλά και κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη Μάλτα”, είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέφ Μουσκάτ.


“Όλοι ξέρουν ότι η κ. Daphne Caruana Galizia ήταν κριτική απέναντί μου, πολιτικά και προσωπικά, όπως και απέναντι σε άλλους. Όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη”, είπε.

Το νοικιασμένο αυτοκίνητο στο οποίο μετέβαινε η δημοσιογράφος έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα. Μέσα ενημέρωσης της Μάλτας αναφέρουν ότι το σώμα της δημοσιογράφου έχει διαμελιστεί. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι η Μάλτα έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και το FBI.

Η δολοφονία συνέβη τέσσερις μήνες μετά τη νίκη του κόμματος του Ζ. Μουσκάτ στις πρόωρες εκλογές της χώρας που είχαν προκηρυχθεί εξ αιτίας των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αυτές, ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν offshore εταιρία που συμπεριλαμβανόταν στην “αμαρτωλή” λίστα του Παναμά. Το ζευγάρι είχε αρνηθεί ότι διατηρούσε εξωχώρια εταιρία για να κρύψει χρήματα που είχε λάβει από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα