Η νέα πολιτική του Τραμπ: Παιδιά σε κλουβιά χωρισμένα απ’ τους γονείς τους

Η νέα πολιτική του Τραμπ: Παιδιά σε κλουβιά χωρισμένα απ’ τους γονείς τους

H Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ δημοσίευσε video με τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης "Ursula" του Τέξας, όπου 2000 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χάνει ευκαιρία να υπεραμύνεται της πολιτικής του για τους πρόσφυγες τη στιγμή που ο πλανήτης κάνει λόγο για το πιο απάνθρωπο μέτρο που ‘χουν πάρει ποτέ οι ΗΠΑ, αναγκάζοντας ανήλικα παιδιά να απομακρυνθούν από τους γονείς τους.

Μόλις τη Δευτέρα 18/6 δήλωσε πως οι Γερμανοί στρέφονται κατά της Άνγκελα Μέρκελ, εξαιτίας του μεταναστευτικού. Την ίδια ώρα, έχει μπει στο στόχαστρο σκληρής κριτικής που του άσκησε και η σύζυγος του, Μελάνια, για το “απάνθρωπο μέτρο” που ανήκει στην πολιτική “μηδενικής ανοχής” στους μετανάστες που καταφθάνουν από το Μεξικό, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Σε μια κίνηση που… δεν εξηγείται, δημοσίευσε video με τις συνθήκες που επικρατούν, στο Κέντρο Κράτησης “Ursula”, που βρίσκεται στο Τέξας.

H πόλη McAllen ανήκει στη Hidalgo County του Τέξας, με 142.212 κατοίκους) που βρίσκεται απέναντι από την πόλη Reynosa του Μεξικού. Από τα 17.4 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα οποία εκτείνεται, τα 17 είναι γη και σε αυτά ζουν 11.198 κάτοικοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους επελέγη η συγκεκριμένη περιοχή, ως η πλέον κατάλληλη για να αναγερθεί το κέντρο κράτησης, με το όνομα “Ursula”, το 2014. Είναι το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης που ανήκει στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ (US Customs and Border Protection). Το όνομα το πήρε από το δρόμο που περνά από μπροστά (W. Ursula Avenue).

Εκεί βρισκόταν μια αποθήκη, την οποία ενοικίασε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την τροποποίησε ώστε να χωρά 1000 παιδιά, καθώς εξ αρχής το κέντρο προορίστηκε για την κράτηση ανθρώπων που διασχίζουν την αμερικανική μεθόριο χωρίς να διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Συρμάτινοι φράχτες χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό της αποθήκης των 7153 τετραγωνικών μέτρων, ώστε να δημιουργηθούν χώροι κράτησης.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, εκεί βρίσκονται πια 1.940 ενήλικες, οι οποίοι συνελήφθησαν τις έξι τελευταίες εβδομάδες. Διάστημα στο οποίο χωρίστηκαν από τους γονείς τους 2000 παιδιά.

Οι ανήλικοι που φτάνουν εκεί, ασυνόδευτοι ή έχοντας χωριστεί από τις οικογένειες τους, μένουν στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για λιγότερο από 72 ώρες. Μετά πηγαίνουν σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Στο κέντρο διαμένουν και ενήλικες, οι οποίοι χωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο που μπήκαν στις ΗΠΑ. Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση ή η λήψη φωτογραφιών, στο εσωτερικό της εγκατάστασης. Εξαιρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν επετράπη η είσοδος δημοσιογράφων -χωρίς κάμερες. Μετά κυκλοφόρησε το video που είδατε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα