Ιστορική στιγμή: Δύο τρανς γυναίκες κέρδισαν σε εκλογές της Ινδίας

Ιστορική στιγμή: Δύο τρανς γυναίκες κέρδισαν σε εκλογές της Ινδίας
Διαμαρτυρία τρανς ατόμων στην Ινδία shutterstock

Οι δύο γυναίκες εξελέγησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση δύο διαφορετικών χωριών της Ινδίας. Υποσχέθηκαν πως προτεραιότητά τους θα είναι η φροντίδα των πολιτών.

Δύο τρανς γυναίκες κέρδισαν στις τοπικές εκλογές της 31 Δεκεμβρίου στα χωριά τους στην Ινδία, σε μια ιστορική στιγμή για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα τη χώρα.

Οι δύο γυναίκες εξελέγησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση που λειτουργεί σε χωριά της Ινδίας.

Η Devika εξελέγη στο Τμήμα Επτά στην περιοχή Saligrama, ενώ η Sudha κέρδισε τις εκλογές στην περιοχή Kallahalli, όπως αναφέρει το Pink News.

Η 46χρονη Devika δήλωσε ότι προτεραιότητά της θα είναι η φροντίδα των πολιτών. “Όταν επισκέφτηκα τα σπίτια των ανθρώπων, ζητώντας την ψήφο τους, μου μίλησαν με ευγένεια. Τώρα, που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις ανάγκες τους. Θα ακούσω τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής και θα είμαι διαθέσιμη στους κατοίκους μου, ακόμη και για τις μικρότερες ανάγκες τους”, δήλωσε.

Από την άλλη, η Sudha εξελέγη στο Panchayat στην περιοχή, Kalahalli, με 622 ψήφους στις πρώτες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο χωριό εδώ και 26 χρόνια.

Σε δηλώσεις της υποσχέθηκε πως “θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα