Ρωσικός Τύπος: Η τραγωδία αυτή θα ενώσει τις δύο χώρες

Ρωσικός Τύπος: Η τραγωδία αυτή θα ενώσει τις δύο χώρες

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα δεν θα επηρεάσει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο

Η δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγκυρα, δύο χώρες που έχουν σημειώσει σημαντική προσέγγιση από το καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά τη διπλωματική κρίση που προκλήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη συρο-τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ, 62 ετών, πυροβολήθηκε από Τούρκο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια έκθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο δράστης της δολοφονίας στην συνέχεια δήλωσε ότι η πράξη του αποτελεί εκδίκηση για την τραγωδία στο Χαλέπι, το οποίο έχει πέσει στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού, που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

«Είναι πιθανόν ότι οι τρομοκράτες είχαν στόχο να εκδικηθούν τη Ρωσία για τις πράξεις της στη Συρία και να οδηγήσουν σε αποτυχία τη ρωσο-τουρκική προσέγγιση», γράφει η εφημερίδα Kommersant.

«Αλλά δεδομένων των πρώτων δηλώσεων των εκπροσώπων των δύο χωρών, αυτός ο στόχος δεν πραγματοποιήθηκε», διαπιστώνει η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα συζητήσει σήμερα για την κατάσταση στη Συρία με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν.

Στην ίδια κατεύθυνση, η οικονομική εφημερίδα RBK θεωρεί ότι δεν είναι πιθανόν η δολοφονία να προκαλέσει νέα επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγκυρα.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη δηλώσει ότι η τραγωδία αυτή δεν είχε άλλο αποτέλεσμα από το να τις ενώσει», γράφει η Gazeta.ru.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία - Ρωσία: Ενωμένες λόγω Συρίας

ADVERTISING

SHARE: