Συμφωνία Ραχόι-Σοσιαλιστών για πρόωρες κάλπες στην Καταλονία

Συμφωνία Ραχόι-Σοσιαλιστών για πρόωρες κάλπες στην Καταλονία
Spain's Prime Minister Mariano Rajoy listens to lawmakers during a parliamentary session at the parliament in Madrid, Wednesday, Oct. 18, 2017. About 50 Spanish and Catalan party lawmakers held up posters in the parliament demanding the release of two pro-Catalonia independence movement leaders, describing them as political prisoners. (AP Photo/Francisco Seco) AP Photo/Francisco Seco

Ο ισπανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την προσωρινή άρση του καθεστώτος αυτονομίας

Σε συμφωνία για την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στην Καταλονία τον Ιανουάριο, κατέληξαν η ισπανική κυβέρνηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προσωρινής άρσης του καθεστώτος αυτονομίας και υπαγωγής της περιοχής στον άμεσο έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα στην ισπανική τηλεόραση εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών.

Ο Μαριάνο Ραχόι έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργκό συμβούλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος που ρυθμίζει τα της άρσης της αυτονομίας των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, έπειτα από την άρνηση του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν να υποχωρήσει εγκαταλείποντας την εκστρατεία διεκδίκησης της ανεξαρτησίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ  Φωτογραφία: AP Photo/Francisco Seco

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα