Wild Boars: Πώς εγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά στη σπηλιά της Ταϊλάνδης

Wild Boars: Πώς εγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά στη σπηλιά της Ταϊλάνδης

Ένα παιχνίδι των παιδιών και του προπονητή τους που εξελίχθηκε σε θρίλερ, αρχής γενομένης, το Σάββατο 23 Ιουνίου

Ήταν Σάββατο 23 Ιουνίου όταν τα 12 παιδιά ηλικιών από 11 έως 16 ετών και ο προπονητής τους μπήκαν στη σπηλιά που έμελλε να τους παγιδεύσει, με τις απόπειρες απεγκλωβισμού τους από τις αρχές της Ταϊλάνδης και τη διεθνή ομάδα διασωστών να βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη μετά από 14 ημέρες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα των “Wild Boars” όπως τους αποκαλούν, είχαν ολοκληρώσει την προπόνησή τους και αποφάσισαν να εξερευνήσουν τη σπηλιά Tham Luang Nang Non μαζί με τον προπονητή τους.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal δεν ήταν η πρώτη φορά που έμπαιναν στο σπήλαιο. Ωστόσο, αυτή τη φορά αποφάσισαν να προχωρήσουν πιο βαθιά για να γράψουν τα ονόματά τους στα τοιχώματα.

Όμως, από τη στιγμή που μπήκαν στο σπήλαιο ξεκίνησαν οι έντονες βροχοπτώσεις των μουσόνων με αποτέλεσμα η είσοδος να πλημμυρίσει. Τα νερά άρχισαν να ανεβαίνουν και τα παιδιά έφτασαν σε βάθος 3,2 χιλιομέτρων μέχρι να βρουν σημείο για να προστατευτούν. Το σημείο στο οποίο βρίσκονται τους παρέχει οξυγόνο, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για την πτώση του επιπέδου οξυγόνου και μια πιθανή άνοδο των υδάτων μιας και οι βροχές έχουν επανεκκινήσει.

Οι αρχές έχουν απαντλήσει ύδατα που αντιστοιχούν σε πάνω από 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και η απάντληση συνεχίζεται. Ωστόσο, από τη Δευτέρα έρχονται νέες καταιγίδες στην περιοχή, κάτι που κάνει τους διασώστες να μπουν σε διαδικασία επίσπευσης της επιχείρησης απεγκλωβισμού, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Τα περισσότερα από τα παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι και κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση, κάτι που δυσχεραίνει τη διαδικασία.

Ένας έμπειρος βατραχάνθρωπος χρειάζεται έξι ώρες για να φτάσει από την είσοδο του σπηλαίου στο σημείο όπου έχει καταφύγει η ομάδα των “Αγριογούρουνων” και άλλες πέντε ώρες για να επιστρέψει.

Ο θάνατος άλλωστε του Ταϊλανδού εθελοντή, πρώην στελέχους των ειδικών δυνάμεων, κατέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η διαδρομή.

Παράλληλα, οι διασώστες αναζητούν πάντα μια πρόσβαση από την κορυφή του λόφου, ένα φυσικό φρεάτιο που θα μπορούσαν να το διανοίξουν για να φτάσουν στη σπηλιά και να βγάλουν έξω τους εγκλωβισμένους. Στην όλη διαδικασία συμβάλλει εθελοντικά και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ με την ομάδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα