Τσακαλώτος: Η ΕΤΕπ θα μας δανείζει και στις καλές εποχές

Τσακαλώτος: Η ΕΤΕπ θα μας δανείζει και στις καλές εποχές
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των γραφείων της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα με την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Προέδρου Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ. Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Η ΕΤΕπ θα συνεχίζει να δανείζει την Ελλάδα και στις καλές εποχές, τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης για να νέα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων στην Αθήνα ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι μέχρι τώρα η ΕΤΕπ δάνειζε την Ελλάδα «αντικυκλικά», χρηματοδοτώντας επενδύσεις στα χρόνια της κρίσης. Τώρα όμως αυτό θα σταματήσει, είπε χαριτολογώντας, για να συνεχίσει λέγοντας ότι πλέον η Τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα και τώρα που έρχονται καλές εποχές .

Χαιρέτησε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ να χρηματοδοτεί όχι μόνο μεγάλες επενδύσεις αλλά και λιγότερο ανταποδοτικούς τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η αστική ανάπτυξη και η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Θύμισε στο σημείο αυτό ότι η Ελλάδα μαζί με την Γερμανία και την Γαλλία βρίσκονται στις πρώτες τρείς θέσεις πανευρωπαϊκά σε ποσοστά απορρόφησης τέτοιων δανείων έχοντας απορροφήσει ήδη 1 δισ. ευρώ

Εξήρε επίσης το διαχρονικό αναπτυξιακό ρόλο που έπαιξε η ΕΤΕπ για την ελληνική οικονομία θυμίζοντας ότι το άνοιγμα προς την Ελλάδα έχει φτάσει τα 17 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ΑΕΠ .

Αναφερόμενος στα νέα γραφεία της ΕΤΕπ στην Αθήνα μίλησε για μια εμβάθυνση της Τράπεζας με την χώρας.

Όπως είπε, δεν είναι εύκολο δηλαδή για μία τράπεζα που θέλει να επενδύσει, να βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να έχει αυτή την πληροφόρηση στο Λουξεμβούργο.

«Άρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της Τράπεζας και πολύ σημαντικό κομμάτι της δικής μας αναπτυξιακής πολιτικής ότι έχουμε εδώ αυτά τα γραφεία της ΕΤΕπ με τα στελέχη της που μπορούν να μας βοηθήσουν, να έχουν και αυτοί την πληροφόρηση, για να μην ξοδεύονται σε λάθος επενδύσεις τα χρήματα» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα