Αδ. Γεωργιάδης: Οι συντάξεις θα κρίνουν το χρόνο των εκλογών

Αδ. Γεωργιάδης: Οι συντάξεις θα κρίνουν το χρόνο των εκλογών
O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

"Αν ο Τσίπρας δεν πάρει την αναβολή της περικοπής, τότε θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Διαφορετικά, θα κάνει τις εκλογές πριν το τέλος της χρονιάς" εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο χρόνος των εκλογών είναι συνδεδεμένος με τη μείωση των συντάξεων. Αν ο Α. Τσίπρας δεν πάρει την αναβολή της περικοπής, τότε θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Διαφορετικά, θα τις κάνει πριν το τέλος της χρονιάς». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας είναι σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο. Όταν αποφασίσουν να κάνουν εκλογές τότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή για να φύγουν οι ΑΝΕΛ και να κάνουν τους σκληρούς». Κατά τον κ. Γεωργιάδη, ο Επίτροπος Μοσκοβισί συνέδεσε το θέμα με τα έσοδα ενώ είναι ψηφισμένο ως διαρθρωτικό μέτρο. Πιστεύω αν ακυρωθεί το μέτρο, εύκολα θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα γυρίζει στα παλιά. Είμαι κατά της περικοπής των συντάξεων και δεν την έχω ψηφίσει». Σε σχέση με το μακεδονικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι «το δημοψήφισμα για το μακεδονικό θα είναι οι εκλογές. Η ζημιά έχει ήδη συμβεί. Από τη στιγμή που τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ το θέμα έχει λήξει. Κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για κόμμα δεξιά της ΝΔ. Όλες οι προσπάθειες για κάτι τέτοιο έχουν αποτύχει. Δεν είναι ακροδεξιός ο κ. Φραγκούλης Φράγκος. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δεξιά της Ευρώπης λέγοντας: «Για ένα μεγάλο διάστημα η Ευρώπη ήταν εξαιρετικά αριστερόστροφη. Τώρα υπάρχει δεξιά στροφή. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κινείται δεξιότερα του παλιού, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι η Ευρώπη στρέφεται δεξιότερα. Επιτέλους η Ευρώπη λογικεύεται. Η Ευρώπη σοσιαλκρατούταν γι’ αυτό δεν προχώρησε η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε την Ντόρα Μπακογιάννη για την παρουσία της στην Άγκυρα: «Τι σχέση έχει μία επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα με την παρουσία της κας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του; Μη συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια. Δεν ήταν επίσημη η αποστολή της, έγινε μετά από πρόσκληση που της απηύθυνε ο Ερντογάν».

Ως προς το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο κ. Αδ. Γεωργιάδης τόνισε τα εξής: “Η ιδέα ότι θα αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα σύνορά μας είναι ανόητη. Η Ευρώπη θα διαλυθεί αν επιμείνει σ αυτή τη γραμμή. Λογικό είναι να υπάρξουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θα ζητούν αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Ο Μακρόν πήρε θέση υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης. Η Αμυγδαλέζα του Σαμαρά γίνεται κεντρική επιλογή του Μακρόν. Φασίστας και ο Μακρόν; Για να μη λέμε μόνο για τον Σαλβίνι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα