Αιφνιδιαστική αντικατάσταση Νικολόπουλου από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αιφνιδιαστική αντικατάσταση Νικολόπουλου από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ αποφάσισε την αντικατάσταση του Ν. Νικολόπουλου από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ασχολείται με τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Σφοδρή αντίδραση από τον βουλευτή

Αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος με απόφαση των ΑΝΕΛ οι οποίοι όρισαν στη θέση του τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη εγείροντας ερωτήματα. Στην εν λόγω επιτροπή αναμένεται να καταθέσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης, σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός με βαρύτατες αιχμές κατά της κυβέρνησης και διερωτήθηκε μάλιστα τι εξυπηρετεί η αντικατάστασή του. «Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ  κατά την χτεσινή συνεδρίαση – ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος και συμπλήρωσε ότι πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».

«Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα βάλουμε πλάτη, ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει  να καθαρίσει  την κόπρο του Αυγείου, όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα