Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση για πρώτη φορά

Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση για πρώτη φορά

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου, Στέργιος Πιτσιόρλας, Έφη Αχτσιόγλου, Νικόλαος Μαυραγάνης και Κώστας Ζουράρις κάποια από τα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση και στο πολιτικό προσκήνιο φέρνει ο ανασχηματισμός. Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση για πρώτη φορά.

Δημήτρης Παπαδημητρίου (νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης)

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Levy στη Νέα Υόρκη και η περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα “η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ” ανήκει στην πραγματικότητα στον διακεκριμένο καθηγητή.

Ο κ. Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Επιθεώρηση για το Εισόδημα και τον Πλούτο [Review of Income and Wealth], καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods.

Το Ινστιτούτο Levy

Το Ινστιτούτο Levy, το οποίο συνδιοργάνωσε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Δούρου, Σταθάκης, Παππάς) ιδρύθηκε από τον Leon Levy το 1986.

Ο Leon Levy γεννήθηκε το 1925 και πέθανε το 2003. Ήταν, σύμφωνα με την Wall Street Journal, “μια επενδυτική ιδιοφυΐα της Wall Street”, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία των hedge funds και των mutual funds. Ο πατέρας του, Jerome Levy, ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας, και έδινε έμφαση στην σημασία των εταιρικών κερδών για την κατεύθυνση της εθνικής οικονομίας.

Ο Leon Levy ήταν επίσης γνωστός για την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, μέρος της οποίας αφορά αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα (στην Πέλλα και την Κνωσσό).

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς για την αποτίμηση του έργου των ελεγκτικών αρχών και των δικαστικών αρχών για την πάταξη της διαφθοράς τους τελευταίους 15 μήνες, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Γιώργος Βασιλειάδης (νέος υφυπουργός Αθλητισμού)

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, νέος υφυπουργός Αθλητισμού, στη θέση του Κοντονή. Ο 39χρονος “αδιάφθορος”, όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν καλά και μετά την πετυχημένη του πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού έχοντας στους ώμους τεράστια εμπειρία σε θέματα διαφθοράς.

Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 39 ετών, πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από μάχιμος δικηγόρος ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας μια από τις σημαντικότερες γενικές γραμματείες, που συνέστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας Διαφθοράς, η οποία αποτέλεσε και στοίχημα για την κυβέρνηση, συνέβαλε στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αφήνοντας σημαντικό έργο ως παρακαταθήκη.

ÍÁÕÐËÉÏ-21/6/2013.Ôï öåôéíü 22o öåóôéâÜë êëáóéêÞò ìïõóéêÞò Íáõðëßïõ Üíïéîå ôéò ðýëåò ôïõ óôï ÖïõãÜñï ìå Ýíá áöéÝñùìá óôçí åëëçíéêÞ ðïéçôéêÞ äçìéïõñãßá â?? áðü ôçí áñ÷áéüôçôá Ýùò êáé ôá íåüôåñá ÷ñüíéá. Ï ÈïäùñÞò Ïéêïíüìïõ, óõíèÝôçò ôçò ìïõóéêÞò ãéá ôçí ôåëåôÞ Ýíáñîçò ôùí Ðáñáïëõìðéáêþí Áãþíùí ôïõ 2004, åñìÞíåõóå äéêÝò ôïõ óõíèÝóåéò ðáñïõóßá ôçò ìåãÜëçò ôïõ åëëçíéêïý èåÜôñïõ Ëõäßáò Êïíéüñäïõ. Óôï ðñþôï ìÝñïò ðáñïõóéÜóôçêå ç ðñùôüôõðç ìïõóéêÞ ôçò ðáñÜóôáóçò «Ïäýóóåéá», ôïõ ãíùóôïý åéêáóôéêïý êáé óêçíïèÝôç Robert Wilson,åíþ ôçí åñìçíåßá ôùí ôñáãïõäéþí Ýêáíå ç Ëõäßá Êïíéüñäïõ. Óôï äåýôåñï ìÝñïò ðñùôï-ðáñïõóéÜóôçêå ìéá êáéíïýñãéá óýíèåóç åíüò ìïõóéêïý óýìðáíôïò áðü ôï ïðïßï áíáäýèçêáí 11 ìåëïðïéçìÝíá ðïéÞìáôá ôïõ Ê.Ð. ÊáâÜöç, öÝñíïíôáò ôï êïéíü ðéï êïíôÜ óôïí ðïéçôÞ, 150 ÷ñüíéá ìåôÜ ôç ãÝííçóÞ ôïõ. Ôï 22ï ÖåóôéâÜë Íáõðëßïõ Ý÷åé ùò êåíôñéêü êïñìü ôçí åëëçíéêÞ ðïëéôéóôéêÞ êáé ìïõóéêÞ äçìéïõñãßá ùò Ýíá "÷ñÝïò" õðåíèýìéóçò, éäéáßôåñá óÞìåñá ìå ôçí ðåñéññÝïõóá áñíçôéêÞ áôìüóöáéñá ðïõ ðëáíÜôáé óôç ÷þñá. Ôï âáóéêü ðñüãñáììá äéáíèßæåôáé ìå îå÷ùñéóôÝò ìïõóéêÝò êëáóéêþí êáé óýã÷ñïíùí óõíèåôþí êáé äéáêåêñéìÝíïõò êáëëéôÝ÷íåò ôïõ êüóìïõ. ÓõíïëéêÜ, ðåñéóóüôåñïé áðü 45 êáëëéôÝ÷íåò ðñïóöÝñïõí ôçí ôÝ÷íç ôïõò óå 10 äéáöïñåôéêÝò âñáäéÝòðïõ áãêáëéÜæïõí ïëüêëçñç ôçí ðüëç. Óôïõò êáèéåñùìÝíïõò ÷þñïõò ôùí óõíáõëéþí: Ôï Âïõëåõôéêü, ôï Ðáëáìßäé, ôçí Ðëáôåßá Áãßïõ Ãåùñãßïõ, ðñïóôßèåôáé öÝôïò êáé ç Ðëáôåßá ÁñâáíéôéÜò êáé ãéá äåýôåñç ÷ñïíéÜ ôï ÖïõãÜñï,ðïõ ðñùôïðáñïõóéÜóôçêå ôï 2012 óôï ðëáßóéï ôïõ ÖåóôéâÜë Íáõðëßïõ. Óôçí Ýíáñîç ôïõ öåóôéâÜë ðáñüíôåò ï Êáëëéôå÷íéêüò ÄéåõèõíôÞò Ã. ÂáêáñÝëçò,ï ÄÞìáñ÷ïò Íáõðëßïõ Ä. Êùóôïýñïò êáé ï ðñüåäñïò ôïõ ÄÏÐÁÔ Ê. ×åëéþôçò. 22ï ÖåóôéâÜë Íáõðëßïõ 21 - 30 Éïõíßïõ 2013 ÊÜèå âñÜäõ óôéò 21:00 Êáëëéôå÷íéêüò ÄéåõèõíôÞò: ÃéÜííçò ÂáêáñÝëçò ÏñãÜíùóç: Åôáéñåßá Óõíáõëéþí Öüñìéãî Ä.Ï.Ð.Ð.Á.Ô. ÄÇÌÏÕ ÍÁÕÐËÉÅÙÍ ÔéìÝò åéóéôçñßùí: 10â?¬ & 5â?¬ Ðñïðþëçóç: 1. Óôá ãñáöåßá ôïõ Ä.Ï.Ð.Ð.Á.Ô (ðáñáëéáêÞ ïäüò Íáõðëßïõ â?? ÍÝáò Êßïõ) 2. Óôï ãñáöåßï Ôïõñéóìïý êáé Ðëçñïöïñéþí ôïõ ÄÞìïõ Eurokinissi

 

Λυδία Κονιόρδου (νέα υπουργός Πολιτισμού)

Η Λυδία Κονιόρδου είναι γνωστή ηθοποιός που έχει διακριθεί για τη συμμετοχή της στο θέατρο και κυρίως στις αρχαιοελληνικές τραγωδίες

 

Στέργιος Πιτσιόρλας (νέος υφυπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης)

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Είναι ένας έμπειρος μάνατζερ με πλούσιο βιογραφικό.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

 

Έφη Αχτσιόγλου (νέα υπουργός Εργασίας)

Το alter ego του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Διευθύντρια του υπουργικού του γραφείου  και  επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του υπουργείου με τους δανειστές  για τα εργασιακά.

Από το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, αφού θεωρήθηκε ότι με την εμπειρία της θα δώσει νέα ώθηση στα θέματα του Οργανισμού και στην εξεύρεση τρόπων καταπολέμησης της ανεργίας.  Η Εφη Αχτσιόγλου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας  Ηταν μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πλέον είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αρη Καζάκου. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Στιγμιότυπο απο την σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξη Τσίπρα,Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008.Στην φωτογραφία ο Αλέξης Τσίπρας (Δ) με τον Γραμματέα της Νεολαίας Δημήτρη Τζανακόπουλο (Α) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

 

Δημήτρης Τζανακόπουλος (νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος)

Για πρώτη φορά αναλαμβάνει κυβερνητικό πρόσωπο αλά γνωστός σε Μαξίμου καθώς ήταν διευθυντής στο γραφείο του πρωθυπουργού

Προσφάτως, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε, ότι δεν βοηθάει η συζήτηση για το εάν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση, ενώ ζήτησε να δουν το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, αλλά όχι με την ολιγαρχία . “Δεν βοηθά το αν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση. Να δούμε το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, όχι όμως με το οικονομικό σύστημα εξουσίας, με το οποίο βρισκόμαστε σε ανοιχτή σύγκρουση. Έχουμε καταφέρει πληγωμένοι, μαγεμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι. Αυτό το καταλαβαίνουν οι ολιγάρχες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τη Νεολαία του Συνασπισμού στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Δ. Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γραμματέας της Νεολαίας.

Στη συνέχεια, το 2005 τη σκυτάλη αυτή πήρε ο κ. Τζανακόπουλος και την κράτησε μέχρι το 2010. Χρημάτισε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006. Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού “Νίκος Πουλαντζάς”, στο περιοδικό “Law and Critique”, στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα “Αυγή” και σε άλλες εφημερίδες.

 

Δημήτρης Λιάκος (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ)

Ενα πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους και έζησε από κοντά την περιπέτεια του περυσινού καλοκαιριού είναι σήμερα το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.
 

Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και νωρίτερα στα Νάντια Βαλαβάνη, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συμμετέχοντας και στην ομάδα που επί 30 και πλέον ώρες διαπραγματευόταν στο Hilton για τη συγγραφή της συμφωνιας.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Λιάκος είχε αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δράση στη διαπραγμάτευση, διατηρώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους και μένοντας πάντα μακριά από κάμερες και μικρόφωνα. Ήταν μέλος της ομάδας Χουλιαράκη και διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις τόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και με τον Γιώργο Σταθάκη καθώςκαι με τα υπόλοιπα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αποδείχθηκε γεφυροποιός σε μια σειρά από ζητήματα, προλαμβάνοντας κρίσεις στα αρχικά τους στάδια.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα στο κομμάτι της διαχείρισης κεφαλαίων και συνεπώς άριστη γνώση των αναγκών της αγοράς κάθε στιγμή, ο κ. Λιάκος είναι αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης από την έναρξη των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις" Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου (νέα υφυπουργός Οικονομικών)

Η Αικατερινη Παπανάτσιου συμμετέχει ενεργά, μετά την μεταπολίτευση, στην Αριστερά από τις γραμμές της ΚΝΕ ως φοιτήτρια και του ΚΚΕ μετέπειτα. Εντάσσεται στο Συνασπισμού με την ίδρυση του και συνεχίζει με τη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Μαγνησία Ασχολήθηκε με τον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συμμετέχει στο συντονιστικό της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας στις 7 Μαρτίου 1960 και είναι παντρεμένη, δύο παιδιά, μία κόρη κι ένα υιό. Είναι οικονομολόγος, εργάστηκε ως προϊστάμενη λογιστηρίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και αργότερα διατηρούσε λογιστικό/φοροτεχνικό γραφείο.

Σπουδές:

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Ανεξάρτηων Ελλήνων" την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Νικόλαος Μαυραγάνης (νέος υφυπουργός υποδομών Υποδομών και Μεταφορών)

Γεννήθηκε το 1968 στην Αμάρυνθο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάχιμος δικηγόρος, κατάφερε με την παρέμβασή του σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Σκύρου, τη ματαίωση της εγκατάστασης 120 ανεμογεννητριών στο νησί της Εύβοιας.

Γραμματέας Τεκμηρίωσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Επίσης διατύπωσε την πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια, που προβλέπει το κούρεμα των δανείων για εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες, καθώς και τροπολογία στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής ∆ικονομίας με σκοπό να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Ευβοίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις" την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Κώστας Γαβρόγλου (νέος υπουργός Παιδείας)

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική   στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Επίσης έχει σπουδάσει  στο Cambridge University ενώ είναι διδάκτωρ  του Τμήματος Φυσικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Imperial College. Στο ΕΜΠ διορίστηκε ως dozent Privat στα Τμήματα Φυσικής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια της  Αθήνας. Από το 1994 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνος  σε πολλά ερευνητικά προγράμματα Υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιωάννη Λάτση Κοινωφελές Ίδρυμα και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες με έδρα την Αθήνα.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση", στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 12 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Δημήτριος Σ. Μπαξεβανάκης (νέος υφυπουργός Παιδείας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με την κίνηση “Ηλεία των Πολιτών” και από το 2010 με την “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.

Συζήτηση και λήψη απόφασης, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Κώστα Ζουράρις (νέος υφυπουργός Παιδείας)

Ο  Κώστας (Κωνσταντίνος) Ζουράρις είναι Έλληνας Πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας.

Γεννήθηκε το 1940 και είναι είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους διανοούμενους Ελληνες και δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Vincennes από το 1969.

Διετέλεσε και πρώην εκδότης της εφημερίδας «Μακεδονία». Είναι εξέχων ομιλητής της ελληνικής θέσης στο θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας και μπήκε στην πολιτική από νεαρή ηλικία ως μέλος του ΚΚΕ. Το 2009, μαζί με τον Στέλιο Παπαθεμελή, ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο και στη συνέχεια ίδρυσε το κόμμα Πυρίκαυστος Ελλάς, το οποίο συνεργάστηκε εκλογικά με τους ΑνΕλ.

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανεκλέγεται στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις", την δευτέρα 6 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Νεκτάριος Σαντορινιός (νέος υφυπουργός Ναυτιλίας)

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 17-5-1972 και κατάγεται από τη Σύμη. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Εργάστηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 εργάζοται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ροδίων με κύρια απασχόληση την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interregκλπ) και εθνικά (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΤΕΡΠΣ, Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κλπ). Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος παραγωγής σε μία τοπική παραδοσιακή αρωματοποιία.

Είναι παντρεμένος με την Ματίνα Χατζημάρκου και έχουν μία κόρη και ένα γιο, την Μελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, στις 25 Ιανουαρίου 2015 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά την πρώτη θητεία του ως βουλευτής Δωδεκανήσου (01/15- 08/15), εξελέγη Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής  και Τεχνολογίας της Βουλής και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη δεύτερη θητεία του ως βουλευτής (09/15- σήμερα) έχει οριστεί μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ και συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από την τρίτη ημέρα των εργασιών στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Σωκράτης Φάμελος (νέος αναπληρωτής υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του ΑΠΘ το 1989 με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Περιβάλλον. Παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Πόπη Καραγιαννίδου, πατέρας του 14χρονου Πέτρου.

Έχει διεθνή επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα Περιβάλλοντος, Νερού, Ανακύκλωσης και Αποβλήτων. Διευθυντής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολική ΑΕ (2001-2013).

Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία (2003). Επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών». Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος. Μέλος του «Σώστε το νερό», του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και της ΓΣ ΚΕΔΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΒΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗ--(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

 

Βασίλειος Κόκκαλης (νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε νομικά και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λάρισα. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας. Από αυτή τη θέση έχει αγωνιστεί να δοθούν οριστικές λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, τονίζοντας πως οι πλειστηριασμοί κατοικιών πρέπει να αποφευχθούν και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Λαρίσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Προσχώρησε στους ΑνΕλ και  εκλέχθηκε βουλευτής Λαρίσης τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Έχει καταγραφεί η διαφωνία του σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 σε σχέση με τους ΑνΕλ, καθώς είχε ζητήσει την ακύρωσή του αφού υπερψήφισε την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα