Χ. Θεοχάρης: Ο Στ. Θεοδωράκης πρέπει τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες

Χ. Θεοχάρης: Ο Στ. Θεοδωράκης πρέπει τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης Eurokinissi

"Έδωσαν σημασία στα πρόσωπα και όχι στο περιεχόμενο. Η αποχώρηση του Ποταμιού ήταν άσχημη εξέλιξη" σχολιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

«Έβαλαν το κάρο μπροστά από τα άλογα. Έδωσαν σημασία στα πρόσωπα και όχι στο περιεχόμενο. Η αποχώρηση του Ποταμιού ήταν άσχημη εξέλιξη. Ανακοινώθηκε από τον Στ. Θεοδωράκη πριν αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα. Οι αποχωρήσεις στελεχών από το Ποτάμι για να μείνουν στο ΚΙΝΑΛ δείχνουν ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση παρόλο που ήταν μονόδρομος» επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Β. Σκουρή και Α. Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο οποίος θεωρεί ότι δικαιώνεται για την απόφασή του να μην μετάσχει στο Κίνημα Αλλαγής.

Ως προς το μέλλον του ενδιάμεσου χώρου ο κ. Θεοχάρης τόνισε τα εξής: «Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι ανύπαρκτος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναφέρομαι στον χώρο του προοδευτικού φιλελευθερισμού. Εκεί το ΚΙΝΑΛ δεν έχει θέση. Ο Στ. Θεοδωράκης θα πρέπει να καταθέσει σχέδιο ανασυγκρότησης. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί. Η μετακίνηση του κόσμου προς τα αριστερά όπως και η ενίσχυση της δεξιάς πτέρυγας δημιουργεί νέα διλήμματα για το χώρο της μετριοπάθειας και της συναίνεσης. Πρέπει να δούμε πώς θα συνομιλήσουμε με την ίδια την κοινωνία, πώς θα πείσουμε μια ποιοτική μειοψηφία που έχει αφήσει την ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή και συμμετέχει στα κοινά με άλλους τρόπους. Το “να φύγουν αυτοί” είναι η άποψη της τεχνητής πόλωσης. Δεν πιστεύω ότι το κύριο είναι να φύγουν αυτοί ή να μην έρθουν οι άλλοι, στις τελευταίες εκλογές είχαμε αποχή 44%, αν μείνουμε σ αυτή την ατμόσφαιρα, η αποχή θα φτάσει στο 65% και καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία μας».

Σε σχέση με το Σκοπιανό ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τη στηρίξει στη Βουλή λέγοντας ότι «είναι μια συμφωνία μέσα στα εθνικά πλαίσια και την εθνική στρατηγική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα