Επικοινωνία Γεννηματά με Μπουτάρη: Ο φασισμός δεν θα περάσει

Επικοινωνία Γεννηματά με Μπουτάρη: Ο φασισμός δεν θα περάσει
H επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής SOOC

Για σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες μιλά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενοι στους υπεύθυνους της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε το πρωί της Κυριακής με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να του συμπαρασταθεί, έπειτα από την άθλια επίθεση σε βάρος του το απόγευμα του Σαββάτου στο Λευκό Πύργο.

Το σχόλιο της κα. Γεννηματά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπουτάρη ήταν το εξής:

«Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και “αγανακτισμένοι”, οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης φυγαδεύεται από το σημείο όπου δέχτηκε επίθεση SOOC

Φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα