Φ. Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση μας στο Σκοπιανό

Φ. Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση μας στο Σκοπιανό
Συζήτηση επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Προέδρου και 18 Βουλευτών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης [ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ] και 4 Βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με θέμα: "Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διεξάγει μυστική διπλωματία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη "ακροδεξιά στροφή". Ξεκαθάρισε ότι οι συγκυρία είναι κατάλληλη για λύση

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τους χειρισμούς τους και τις θέσεις που διατυπώνουν στο ονοματολογικό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά προειδοποιώντας ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί τη στάση του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά καταλόγισε τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ότι διεξάγει μυστική διπλωματία η οποία όπως ανέφερε “υπονομεύει” κάθε προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού. “Δεν έχουμε πάρει απάντηση για το αν ο κ. Τσίπρας έλαβε δεσμεύσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ χωρίς να εξασφαλίσει λύση” ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής και προειδοποίησε ότι η μυστική διπλωματία υπονομεύει την λύση”.

Άσκησε, όμως, και οξύτατη κριτική για την μεταστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά κάθε λύσης στο ονοματολογικό αποδίδοντάς την στους ακραίους της ΝΔ. “Η θέση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και δεν βοηθά στην επίλυση του ζητήματος” είπε και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να αναλάβει ευθύνη της”. Τόνισε, μάλιστα, ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης η συγκυρία είναι κατάλληλη για λύση.

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή

Η κυρία Γεννηματά έστειλε, όμως, και μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση που θα τηρήσει εάν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μια ενδεχόμενη συμφωνία. “Εμείς θα αξιολογήσουμε το σύνολο της τελικής λύσης που θα φέρει – αν φέρει – η κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την τελική μας στάση” τόνισε και διεμήνυσε ότι το κόμμα της θέλει τη λύση αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή. Υπογράμμισε,  μάλιστα, ότι η θέση του κόμματος είναι υπέρ της εξασφάλισης της απαλοιφής των αλυτρωτικών στοιχείων από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Πήρε, όμως, αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και για το θέμα των συλλαλητηρίων ξεκαθαρίζοντας ότι σέβεται τις “γνήσιες ευαισθησίες του λαού” αλλά επιρρίπτοντας ταυτόχρονα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πως προσπαθούν να διχάσουν τους πολίτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα